Distincții și îndemnuri părintești pentru un grup de slujitori din Protopopiatul Ialoveni și de la Mănăstirea Dobrușa

350

Miercuri, 16 ianuarie, ÎPS Părinte Mitropolit Vladimir a primit la Reședința Mitropolitană un grup de slujitori din Protopopiatul Ialoveni și de la Mănăstirea Dobrușa, r. Șoldănești.

Mitropolitul Vladimir le-a acordat celor prezenți înalte distincții mitropolitane și bisericești.

În cuvântul rostit, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Vladimir a spus că distincțiile oferite sunt o recunoaștere a muncii depuse de preoți, dar reprezintă și o încurajare pentru activitățile viitoare.

Prin faptul că un preot devine protoiereu, sau protoiereu mitrofor distincția nu se referă doar la persoană, ci și la comunitatea pe care preotul respectiv o slujește cu sârguință. De asemenea, aceste distincții au semnificația de recunoaștere a activității deja realizate, dar și de încurajare pentru activitatea viitoare.

Arhipăstorul le-a mulţumit preoților pentru munca depusă şi i-a îndemnat ca în acest an să intensifice acţiunile pastoral-misionare, pentru a aduce „bucurie acolo unde este întristare, încurajare acolo unde este descurajare şi consolare acolo unde este multă întristare”.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media

Această prezentare necesită JavaScript.


Articole postate de același autor
4810

Îți mulțumesc, Xeniușka! (o minune recentă a sfintei Xenia)

— Cât e de întuneric, macar dacă ar apărea luna. Se aude ceva. Sper că e o mașină. Dacă ar vrea să se oprească. Bătrânica a ridicat mâna în sus și a strigat: — Opriți-vă, vă rog să vă opriți! Tânărul care conducea mașina, a privit-o cu dispreț pe bătrână și nici nu s-a gândit […]Urmăriți-ne pe Facebook!