Distincții și îndemnuri părintești pentru un grup de slujitori din Protopopiatul Ialoveni și de la Mănăstirea Dobrușa

266

Miercuri, 16 ianuarie, ÎPS Părinte Mitropolit Vladimir a primit la Reședința Mitropolitană un grup de slujitori din Protopopiatul Ialoveni și de la Mănăstirea Dobrușa, r. Șoldănești.

Mitropolitul Vladimir le-a acordat celor prezenți înalte distincții mitropolitane și bisericești.

În cuvântul rostit, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Vladimir a spus că distincțiile oferite sunt o recunoaștere a muncii depuse de preoți, dar reprezintă și o încurajare pentru activitățile viitoare.

Prin faptul că un preot devine protoiereu, sau protoiereu mitrofor distincția nu se referă doar la persoană, ci și la comunitatea pe care preotul respectiv o slujește cu sârguință. De asemenea, aceste distincții au semnificația de recunoaștere a activității deja realizate, dar și de încurajare pentru activitatea viitoare.

Arhipăstorul le-a mulţumit preoților pentru munca depusă şi i-a îndemnat ca în acest an să intensifice acţiunile pastoral-misionare, pentru a aduce „bucurie acolo unde este întristare, încurajare acolo unde este descurajare şi consolare acolo unde este multă întristare”.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media

Această prezentare necesită JavaScript.


Articole postate de același autor
1549

Mai presus de toate, să ne străduim să ne păzim şi să ne păstrăm mintea curată

Din fericire, au început totuşi să apară semne ale unor încercări de întoarcere la învăţăturile Sfinţilor Părinţi ai Bisericii, şi prin aceasta înţeleg încercări de a trăi viaţa Părinţilor – viaţa isihastă. Nemulţumiţi de „priorităţile” vieţii contemporane, dezamăgiţi de lupta, agitaţia şi neliniştea provocate de atingerea unor ţeluri lumeşti care nu duc nicăieri, din ce în ce […]Urmăriți-ne pe Facebook!