Actualitate

Chifteluțe călugărești din legume

25059

Ingrediente:

  • 2 morcovi;
  • 1 ceapă;
  • 1 țelină mică;
  • 2 cartofi;
  • 1 lingură de pătrunjel tocat;
  • 7 căței de usturoi;
  • 250 ml de untdelemn;
  • 2 linguri de făină;
  • 1 cutie de ciuperci;
  • 1 lingură de mărar;
  • sare;
  • piper;

Mod de preparare:

Se curăță ceapa, morcovii, țelina și cartofii, se spală și se dau prin răzătoare, se pun într-un vas, se adaugă sare, piper, usturoiul tăiat mărunt, mărarul, pătrunjelul, ciupercile, 2 linguri de făină, 1 lingură de untdelemn și se amestecă. Se pune untdelemnul rămas în tigaie și, cand s-a încins, se ia cu lingura din compoziție și se pune în untdelemnul încins. Chifteluțele astfel formate se rumenesc pe ambele părți și se scot pe un platou. Se pot servi și calde, și reci. Dacă nu este post, în loc de făină se pot pune 1-2 ouă în compoziție și atunci chifteluțele se dau prin puțină făină înainte de a fi puse la prăjit. Se pot consuma cu o salată de crudități sau doar cu o frunză de busuioc și puțin untdelemn de măsline, după gust.

Poftă bună !

Sursa: Sănătate cu mâncaruri de la mănăstiri din Muntele Athos și din România, Tudor Osiac, Editura Evanghelismos

 


Articole Asemănătoare
11071

Meniu orientativ de post și reguli de alimentație

Când am ținut prima dată Postul Mare în întregime, matură fiind, ajungând la Sărbătoarea Bunei Vestiri, am mâncat toată ziua aproape doar pește, simțindu-mă secată de puteri. M-am întrebat multă vreme: cum de Sfinții Părinți vorbesc atât de frumos despre post și despre beneficiile sale, și despre cum ajută mintea și sufletul să se rupă […]

Articole postate de același autor
5898

„Pictaţi-vă ochii cu sfiiciune, îmbrăcaţi-vă cu perlele neprihănirii, inul subţire al sfinţeniei, purpura modestiei”

La fel ca şi bogăţia, podoabele sau bijuteriile sunt asociate în Sfânta Scriptură cu darurile primite de la Dumnezeu. Grija lui Dumnezeu faţă de poporul său este ilustrată uneori ca o metaforă a împodobirii: „”Ţi-am dat veşminte brodate, încălţăminte de piele fină, o legătură de vison pentru cap şi o mantie de mătase. Te-am gătit […]