Cărţi bisericeşti datate din secolul 18, găsite la domiciliul unui traficant de droguri

694

Comerciant de droguri cu biblia sub cap. Două evanghelii şi o biblie, datate din secolul 18 îşi caută proprietarul, după ce au fost găsite de poliţişti, la domiciliul unui traficant de droguri. Volumele în chirilică sunt păstrate la sediul Inspectoratului General al Poliţiei.

Cărţile bisericeşti au fost găsite acum patru zile, în casa suspectului, originar din oraşul Orhei. Potrivit poliţiştilor, acesta este consumator, dar şi comerciant de droguri. El a fost reţinut împreună cu alţi trei membri ai grupării, iar obiectele de cult au fost confiscate.

„Organele de forţă presupun că acestea au fost sustrase de către membrii grupului criminal organizat şi solicită ajutrul societăţii în identificarea clericilor, care au suferit o astfel de pagubă”, a spus ofiţerul principal de investigaţie, Direcţia Combaterea Crimelor Organizate, Maxim Cernovschi.

Oamenii legii mai spun că învinuitul a refuzat să declare provenienţa cărţilor bisericeşti.

„Cărţile respective au fost depistate chiar în camera lui, unde dormea”, a spus ofiţerul principal de investigaţie, Direcţia Combaterea Crimelor Organizate, Maxim Cernovschi.

Reprezentanţii Mitropoliei Moldovei au plasat un anunţ pe site-ul instituţiei şi roagă proprietarul să se prezinte pentru a-i fi restituite bunurile.

„Asistăm în ultimul sfert de veac la un fenomen de-a dreptul strigător la cer. Aceste bunuri aparţin patrimoniului bisericesc. Urmărind aceste trei cărţi, una prezintă un mare interes pentru că nu se mai întâlneşte. Depunem toate eforturile ca aceste bunuri să fie restituite”, a spus reprezetantul Mitropoliei Moldovei, Octavian Moşin.

Individul, la domiciliul căruia au fost găsite cărţile valoroase, riscă până la 15 ani de puşcărie pentru deţinerea ilegală a obiectelor de cult, dar şi pentru păstrarea şi comercializarea drogurilor.

sursa canal2.md


Articole Asemănătoare
975

De ce ne e atât de greu să ne rugăm?

De ce uneori ne rugăm atât de greu? Citești ziarele lumești sau revistele: se citesc ușor și plăcut, toți cred în ele ușor. Însă hai să citim ziare duhovnicești sau, mai ales, cărți bisericești, sau de rugăciuni… Îi este greu inimii și te vor chinui îndoielile și necredința și o anumită întunecare și dezgust. Mulți […]

    Articole postate de același autor
    6031

    Roagă-te în felul tău

    Rugăciunea lui Iisus este recomandată, dar trebuie precizate anumite aspecte. Mai întâi trebuie să zici. Lasă la o parte tehnica. Al doilea lucru important este să păstrezi taina. Nu faceți ca găina: a făcut și ea un ou și se aude în toată curtea. Mai departe rămâne să se surprindă fiecare pe sine dacă poate […]



    Urmăriți-ne pe Facebook!