A avut loc adunarea slujitorilor din Protopopiatul Ialoveni

54

Cu binecuvântarea ÎPS Vladimir, Mitropolitul  Chișinăului și al Întregii Moldove, slujitorii bisericilor din circumscripția Ialoveni s-au întâlnit în biserica cu hramul Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil din s. Răzeni, r. Ialoveni.

În cadrul întrunirii au fost primite dările de seamă din partea slujitorilor pentru trimestrul III, anul 2017.

Pe agenda de lucru au fost câteva aspecte care privesc activitatea de ansamblu a tuturor parohiilor din cadrul protopopiatului, motiv pentru care luările de cuvânt ale participanților au garantat înțelegerea de către fiecare preot paroh a misiunilor specifice fiecărei parohii în parte.

Prot. mitr. Serafim Munteanu, Parohul bisericii „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din s. Nimoreni, r. Ialoveni, a prezentat un raport despre prima ediţie a Turneului internaţional ortodox la fotbal “Cupa Sf. Binecredincios Cneaz Vladimir”, la care formaţia Mitropoliei Moldovei a obținut locul de frunte.

Protopopul circumscripţiei Ialoveni, PC Părinte Anatolie Stefanov a reiterat un șir de subiecte, precum întreținerea cuvenită a sfintelor lăcașe, ținuta preotului în societate. Preoții primind îndemnuri ecleziastice necesare bunei desfășurări a activității parohiale.

Discuțiile lucrative au continuat și pe timpul agapei tradiționale organizate prin grija gospodinelor din parohia Răzeni.

Protopopiatul Ialoveni

Această prezentare necesită JavaScript.


Articole postate de același autor
323

Conducerea Bisericii Ortodoxe din Moldova a participat la învestirea în funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, a Dl Igor Dodon

Vineri, 23 decembrie, Președintele ales Igor Dodon, a fost învestit oficial în funcția de șef al statului. La eveniment au participat ÎPS Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove însoțit de către Vicarii Mitropoliei, PS Ioan, Episcop de Soroca, PS Siluan, Episcop de Orhei și Secretarul mitropolitan, Prot. mitr. Vadim Cheibaș. Evenimentul a avut […]