Zi de sărbătoare la biserica „Sf. M. Mc. Dumitru” din satul Codreni, Dondușeni

1412

Prilej de aleasă bucurie duhovnicească a fost pentru enoriașii bisericii „Sf. M. Mc. Dumitru” din satul Codreni, raionul Dondușeni, Duminica a IV-a după Cincizecime, zi în care parohia a fost vizitată de către Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni. Prea Sfinția Sa a fost întîmpinat în dimineața zilei de către părintele paroh, protoiereul Ioan Vacarciuc împreună cu mulțimea credincioșilor. Ierarhul a oficiat aici Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie înconjurat fiind de n sobor de preoți din care a făcut parte părintele secretar eparhial, protoiereul Adrian Cotelea, părintele paroh, protoiereul Ioan Vacarciuc și protoiereul Alexei Gheorghelaș, parohul bisericii „Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil” din satul Frasin, raionul Dondușeni.

În cuvîntul său de învățătură Ierarhul, explicînd credincioșilor pericopa evanghelică despre minunea vindecării slugii sutașului, a atras atenția asupra importanței credinței în viața omului și asupra necesității confirmării acesteia prin fapte bune. „Să-L iubim şi să-L mărturisim pe Hristos, atât prin cuvînt, cît şi prin faptă, cu toată puterea şi cu toată dăruirea noastră! Să ne întărim în fiecare zi cu rostirea la rugăciune a Crezului, luînd aminte la mărturisirea plină de putere şi de adevăr pe care el o cuprinde. Dar să ne întărim deopotrivă și prin faptele cinstirii lui Hristos şi ale ascultării de poruncile Sale. Astfel încît, zidiţi pe temelia credinţei apostolice, „toată viaţa noastră lui Hristos-Dumnezeu să o dăm”.

În semn de recunoștință pentru toată activitatea sîrguincioasă depusă spre prosperarea comunității ortodoxe din Codreni, părintele paroh și mai mulți ctitori și binefăcători ai sfîntului lăcaș au fost distinși de către Prea Sfinția Sa cu decorații bisericești.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni


Articole postate de același autor
2703

Tabăra „Bucurie în Pelinia“

În perioada 22-24 august 2017, copiii şi tinerii din satul Pelinia, r. Drochia s-au adunat la prima ediţie a taberei de vară care s-a organizat pentru ei. Tabără a fost organizată cu binecuvântarea  ÎPS Mitropolit Vladimir de către protoiereului Adrian Ciobanu, parohul bisericii din această localitate, cu implicarea voluntarilor din Asociația Tineretul Ortodox Român (Iași) şi Asociaţia […]


Foto