Zi de sărbătoare la biserica „Sf. M. Mc. Dumitru” din satul Codreni, Dondușeni

1896

Prilej de aleasă bucurie duhovnicească a fost pentru enoriașii bisericii „Sf. M. Mc. Dumitru” din satul Codreni, raionul Dondușeni, Duminica a IV-a după Cincizecime, zi în care parohia a fost vizitată de către Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni. Prea Sfinția Sa a fost întîmpinat în dimineața zilei de către părintele paroh, protoiereul Ioan Vacarciuc împreună cu mulțimea credincioșilor. Ierarhul a oficiat aici Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie înconjurat fiind de n sobor de preoți din care a făcut parte părintele secretar eparhial, protoiereul Adrian Cotelea, părintele paroh, protoiereul Ioan Vacarciuc și protoiereul Alexei Gheorghelaș, parohul bisericii „Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil” din satul Frasin, raionul Dondușeni.

În cuvîntul său de învățătură Ierarhul, explicînd credincioșilor pericopa evanghelică despre minunea vindecării slugii sutașului, a atras atenția asupra importanței credinței în viața omului și asupra necesității confirmării acesteia prin fapte bune. „Să-L iubim şi să-L mărturisim pe Hristos, atât prin cuvînt, cît şi prin faptă, cu toată puterea şi cu toată dăruirea noastră! Să ne întărim în fiecare zi cu rostirea la rugăciune a Crezului, luînd aminte la mărturisirea plină de putere şi de adevăr pe care el o cuprinde. Dar să ne întărim deopotrivă și prin faptele cinstirii lui Hristos şi ale ascultării de poruncile Sale. Astfel încît, zidiţi pe temelia credinţei apostolice, „toată viaţa noastră lui Hristos-Dumnezeu să o dăm”.

În semn de recunoștință pentru toată activitatea sîrguincioasă depusă spre prosperarea comunității ortodoxe din Codreni, părintele paroh și mai mulți ctitori și binefăcători ai sfîntului lăcaș au fost distinși de către Prea Sfinția Sa cu decorații bisericești.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni


Articole postate de același autor
3387

Ce putem face în ultimele ore din viața aceasta?

Propun pocăinţa tuturor, şi mie, şi ţie. Pocăinţa să fie ultima noastră preocupare în ultimele ore de viaţă, dinainte de moartea noastră. Fie că murim mâine, fie că murim poimâine, fie peste zece ani sau peste 50 de ani, pocăinţa este la fel de urgentă, deoarece este foarte importantă. Pentru că toate zilele noastre pe pământ sunt zilele […]