”Viața creștinului între post și rugăciune” – tema discuției cu enoriașii parohiei Pepeni

1261

Duminică, 24 martie, parohia ”Sf. Arhangheli”, Pepeni, r. Sângerei a organizat o seară duhovnicească cu genericul: ”Viața creștinului între post și rugăciune”.

La invitația părintelui-paroh Alexandru Butnaru, a fost prezent pr. Octavian Moșin, președintele Asociației Studenților Creștini Ortodocși.

Înainte de prezentarea temei propuse spre discuție, a vorbit clericul bisericii pr. Petru Butnaru, care a împărtășit câteva gânduri legate de nevoință și rugăciune.

În discursul său părintele Octavian s-a referit la duritatea postului și la felurile rugăciunii în viața creștinului. Apoi a realizat osmoza între Laudele și Tainele Bisericii, elucidând specificul slujbelor din perioada Postului Mare.

Au urmat sfaturi și îndemnuri duhovnicești ale părintelui Alexandru, care le-a dorit credincioșilor prezenți o viață îmbunătățită și responsabilitate în tot ceea ce fac pentru mântuirea sufletească.


Articole postate de același autor
7836

Deprimarea este o invitaţie adresată diavolului

Adeseori născocim lucruri din trecut ca să deslu­şim de ce suntem într-o anume stare, mai curând decât să ne războim cu ea. Este greşit! Este un pă­cat! E ca şi cum ne-am juca cu demonii. Ni s-a dat libertate. Deprimarea este o invitaţie adresată diavolului. Dacă îţi plângi de milă cu egoism, vei ajunge în […]


Foto