Vă invităm la hramul Bisericii „Întâmpinarea Domnului”, USM

2469

Joi, 15 februarie,  Biserica noastră creştină sărbătoreşte unul din cele 12 praznice împărăteşti –  Întâmpinarea Domnului, care este “o sărbătoare a omului trăitor în Hristos”.  După cum ştiţi, acesta este şi hramul bisericii noastre din campusul Universităţii de Stat din Moldova. De aceea vă aşteptăm cu mult drag să împărtăşim bucuria sărbătorii la Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie praznicală, care va începe la ora 08.30 şi va fi oficiată de un sobor de preoţi.

“Ce privelişte înduioşătoare ne înfăţişează Întâmpinarea Domnului! Simeon, la adânci bătrâneţi, ţinându-L în braţe pe Pruncul Dumnezeu; de o parte şi de alta a lui dreptul Iosif şi Preasfânta Fecioară de Dumnezeu Născătoare; nu departe, Ana Prorociţa, postitoare şi rugătoare în vârstă de optzeci şi patru de ani. Ochii tuturor sunt aţintiţi spre Mântuitorul. În El se topesc prin luarea-aminte şi din El beau desfătare duhovnicească, ce le hrăneşte sufletele. Puteţi judeca singuri cât de mare era fericirea acestor suflete! Cât de fericiţi sunt cei pe care Domnul i-a învrednicit să fìe părtaşi la aducerea Lui, la patruzeci de zile, în templu!

Să râvnim, fraţilor, acestor fericiţi! Pentru că Domnul lor e şi Domnul nostru. Să ieşim înaintea feţei Celui ce vine să Se sălăşluiască întru noi şi să-L întâmpinăm, şi vom fi întâmpinaţi de El – şi se va bucura duhul nostru ca cei ce au găsit comoara care nu se împuţinează, şi va cânta lui Dumnezeu cântările de laudă ale mântuirii”. Aşa ne învaţă Sfântul Teofan Zăvorâtul să gustăm şi noi din fericirea dreptului Simeon. Să plecăm urechea la acest îndemn şi să ne unim în rugăciunea în această mare zi de sărbătoare.

Totodată la 15 februarie Biserica celebrează Ziua Tineretului Ortodox, un prilej foarte bun de reflectare asupra comportamentului şi scopurilor tânărului contemporan. Cu acest prilej, vă invităm, dragi tineri, să fiţi alături de noi în această zi, îndemnându-vă să ne rugăm împreună pentru o trăire a tinereții cât mai bineplăcute Domnului. Iar pentru ca peste ani amintirile să fie cât mai luminoase, încredeţi-vă în Biserică, urmaţi sfaturile acesteia şi fiţi răbdători, or anume astfel se dobândeşte virtutea care, într-un final, aduce răsplata veşnică.

După Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie va fi săvârşită sfinţirea lumânărilor, care vor fi folosite acasă la diverse ispite, boli şi neputinţe.


Articole postate de același autor
5678

Să nu stai de vorbă cu gândurile

Dacă ai credintă si frică de Dumnezeu, te acoperă si Maica Domnului. Ai văzut câte minuni face ea. Dar tu să nu stai de vorbă cu gândurile. Dacă nu te învoiesti cu ele, nu ai păcat. Gândurile mai vin, dar nu sta de vorbă cu ele, nu le lua în seamă. Asa, gânduri si ispite […]