Ungaria vrea referendum privind primirea migranților în țară

2026

Prim ministrul Ungariei, Viktor Orban, a anunțat miercuri organizarea unui referendum privind planul european de relocalizare a refugiaților între țările membre ale Uniunii Europene pentru care ţara sa se opune. Guvernul de la Budapesta acuza UE de ”abuz de putere” și este de părere că, primirea imigranților va duce la destrămarea Europei. Orban a declarat în cadrul unei conferințe de presă că un vot împotriva sistemului cotelor va fi un vot ”în favoarea independenței Ungariei” fără să precizeze când va avea loc consultarea populară.

În opinia lui Orban, cotele de imigranți vor dezbina și vor retrasa harta etnică culturală și religioasă a Ungariei în Europa. Cetățenii ungari vor fi invitați să răspundă la întrebarea „”Doriți ca UE să impună stabilirea unei cote obligatorii de „găzduire” a unor cetățeni nonugari în Ungaria, chiar și în lipsa acordului parlamentului și fără aprobarea Adunării Naționale”.

Guvernul de dreapta al lui Orban a contestat sistemul cotelor la Curtea Europeană de Justiție și în decembrie a închis granița cu Croația. Orban consideră ca ”este o amenințare la adresa tuturor națiunilor europene și în special a poporului său. Premierul ungur nu a precizat cu exactitate când va fi organizat referendumul însă a anunțat că șeful său de Cabinet, Antal Rogan a trimis deja această întrebare Comisiei Electorale Naționale în vederea obținerii aprobării ei. „Trebuie să ne gândim la posibilul impact asupra politicilor europene a unei astfel de propuneri, dar aceasta este o problemă secundară”, a mai spus Orban.

Ungaria a respins de la bun început sistemul de cote obligatorii aprobat anul trecut de Uniunea Europeană, decizie care rămâne fermă și crede că populația Ungariei nu va fi de acord cu cotele de imigranți.

sursa http://stirideactualitate.ro/


Articole Asemănătoare
4644

Avertisment din partea unor mitropoliți greci: Islamizarea Greciei este în plină desfășurare

Mai mulți mitropoliți greci au atras atenția, în cadrul unei conferințe desfășurate recent la Salonic (nord), asupra pericolului schimbării radicale a structurii etnice și religioase a Greciei ca urmare a numărului mare de imigranți musulmani care sosesc pe teritoriul acestei țări. „Islamizarea Greciei este în plină desfășurare. Mii de imigranți au invadat țara noastră. Ei […]

    Articole postate de același autor
    1645

    Liturghie arhierească la Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” din s. Țîpova

    Sâmbătă, 20 august, cu binecuvântarea ÎPS Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan a liturghisit la Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” din s. Țîpova, r. Rezina. Episcopului vicar i-au coliturghisit Starețul Mănăstirii, Arhimandritul Serafim (Răzmerița) care în această zi și-a sărbătorit jubileul de 50 de ani, precum și un sobor de […]


    Foto