Studiu: Islamul va deveni a doua religie din SUA până în 2040

2495

Până în 2040, musulmanii vor deveni al doilea grup religios, ca mărime, din Statele Unite, arată un studiu recent al Centrului de Cercetare Pew.

Islamul va devansa, până în 2040, iudaismul, a doua cea mai răspândită religie din Statele Unite, indică studiul.

În următoarele decenii, populația musulmană din SUA se va dubla, de la 3,45 de milioane, conform datelor din 2017, la 8,09 milioane în 2050, subliniază Centrul de Cercetare Pew.

„Musulmanii din SUA nu sunt la fel de numeroși ca numărul de americani care se identifică ca fiind, prin religie, evrei, potrivit estimărilor noastre”, se precizează în studiu.

„În același timp, previziunile noastre sugerează că populația musulmană din SUA va crește mult mai repede decât populația evreiască a țării”, notează experții Pew.

Majoritatea populației musulmane este condensată în zonele metropolitane.

Creșterea numărului este alimentată de nivelul ridicat al natalității în rândul comunității musulmane și de fenomenul imigrației.

Centrul Pew mai scrie că, din 2016, un număr record de musulmani au ajuns în Statele Unite. În 75% dintre familiile musulmane din America există un imigrant sau chiar o familie de imigranți.  

Studiul a folosit datele ultimului recensământ din Statele Unite, combinate cu rezultatele rapoartelor derulate de Centrul Pew în 2007, 2011 și 2017.

sursa publika.md


Articole Asemănătoare
8751

Un tânăr german călugăr la Mănăstirea Radu Vodă: „Am găsit răspunsul abia după ce am ajuns la Ortodoxie“

„Am găsit răspunsul abia după ce am ajuns la Ortodoxie“ De multe ori, noi, românii, avem nevoie de un suflet convertit la Ortodoxie pentru a ne arăta comoara primită de noi de la strămoşi: credinţa drept-măritoare. Monahul Kyrill de la mănăstirea bucureşteană Radu Vodă este german de origine şi a ajuns „acasă“, în Ortodoxie, după […]

Articole postate de același autor
5154

Doamne, voiesc să fac voia Ta, dar nu pe aceasta…

Primul lucru de învăţat este să ne asumăm întreaga noastră viaţă cu toate evenimentele şi persoanele ce au intrat în ea, cu tot ce ar fi putut fi uneori o sursă de suferinţă. Să acceptăm, nu să respingem. Până când nu ne vom asuma întregul conţinut al vieţii noastre fără a lăsa nimic deoparte, ca […]