Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni, în Duminica a XXVI-a după Pogorârea Duhului Sfânt

434

Pe 11 decembrie, 2022, în Duminica a XXVI-a după Pogorârea Duhului Sfânt, când sunt pomeniți Sf. Sfințit mucenic Serafim Ciciacov, Sf. Cuv. Mucenici Ștefan cel Nou și Irinarh, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, a oficiat Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni.

În dimineața zilei, Chiriarhul a fost întâmpinat de preoții și credincioșii prezenți.

În timpul Sfintei Liturghii au fost înălțate rugăciuni de slavă și mulțumire lui Dumnezeu pentru toate binecuvântările și ajutorul ce îl revarsă părintește peste omenire, cerându-se totodată sănătate și pace pentru întreaga omenire.

După citirii pericopei evanghelice, despre vindecarea femeie gârbove (Lc. 13, 10-17), Înaltpreasfinția Sa a ținut un consistent cuvânt predicatorial, în care a explicat mesajul evanghelic, vorbind despre importanța spovedaniei și a Sfintei Împărtășanii, dar și despre răutatea păcatului invidiei și al zavistii.

După rugăciunea Tatăl nostru…, au fost împărtășiți copiii și credincioșii care s-au pregătit pentru Sfânta Împărtășanie.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, Ierarhul a felicitat părintește credincioșii prezenți, cu Sfânta Duminică, dorindu-le o săptămână binecuvântată tuturor.

Răspunsurile liturgice au fost date de Corul Catedralei Episcopale, condus de preoteasa Liliana ROTARI.

Menționăm că la ora 6 dimineața, la Catedrala Episcopală a fost săvârșită prima Sfântă Liturghie, oficiată de prot. Nicolai BOIAN, iar răspunsurile la strană au fost date de Corul de copiii al Catedralei Episcopale, condus tot de preoteasa Liliana ROTARI.

Sursa: episcopia-ungheni.md


Articole postate de același autor
644

Seară duhovnicească USM, la tema ”Tradiție, credință și trăire”, cu Daniel LEȘ, meșter olar din Baia Sprie

Astăzi, 28 noiembrie, ora 20:00, în cadrul Serilor Duhovnicești USM, avem un invitat cu totul special. Este vorba despre Meșterul olar Daniel Leș, din Baia Sprie, Maramureș, România, care realizează oale după o tehnică străveche, dacică, dar are și o foarte frumoasă și profundă înțelegere a vieții și a trăirii creștine. Sfătos ca un bunic […]