Seminar cu genericul ,,Familia creștină – temelia rezistentă a societății”, în s. Ciuciuleni, r. Hîncești

1187

Cu binecuvintarea Preasfințitului Petru, Episcop de Ungheni și Nisporeni și la inițiativa Mișcării eparhiale ,,Pentru apărarea și promovarea Fecioriei, a Vieții și Familiei Tradiționale”, în contextul ”Săptămîna Căsătoriei”, pentru a aduce o laudă Familiei tradiționale, în ziua în care Biserica ortodoxă face pomenire despre Aducerea moaștelor Sfîntului Ioan Gură De Aur, cel care aduce o minunată bogăție pentru noi despre ”Familia Creștină”, la Gimnaziul: ”Alexandru Donici”, din satul Ciuciuleni, raionul Hîncești, s-a desfășurat un seminar pentru elevii gimnaziului.

     Lecția a fost susținută  de catre Diaconul Ioan Pîrău, profesor de religie, la care s-a vorbit despre definiția, originea, importanța și scopul familiei creștine. Elevii sunt acel focar de informație care  valorifică tezaurul familiei zi de zi. Tot ei, au vorbit cu multă plăcere, despre faptul ca numai urmînd exemplul Familiei din Rai, putem trăi starea primordială de comuniune cu ”Dumnezeu Creatorul”. Numai evitînd obstacolele care duc la dărîmarea zidului de rezistență a familiei putem da roduri vrednice de laudă înaintea lui Dumnezeu. Doar atunci cînd Familia are ca temelie ascultarea, ințelegerea, postul, rugăciunea, milostenia, nașterea de copii, răbdarea, ea poate să primească de la Hristos Mîntuitorul  ”Cununa Mîntuirii”. Armonia o putem obține numai atunci cînd familia aduce ”cîntece de veselie duhovnicească” celui care este în preajma noastră.

     Finalul acestei lecții a fost  mai înălțător prin faptul că elevii au adus rugăciune de laudă și mulțumire Maicii Domnului ca și în continuare și pînă la sfîrșitul acestei ”călătorii pămîntești” sa aibă o familie minunată, protejată de Ocrotitorul Ceresc, și mereu să aibă pe Sfîntul Ioan Gură de Aur povățuitor  înțelept.

sursa familiafericita.wordpress.com

 


Articole postate de același autor
2467

Dacă ai fi avut smerenie, n-ai fi luat seama la lovituri

Acest pseudosentiment, că suntem mai presus decât semenul nostru, are şi alte deviaţii, dar prima şi cea mai rea este că dorim şi cerem ceea ce credem despre noi înşine să creadă şi celălalt! Adică, faptul că ne socotim mari şi însemnaţi vrem să-l recunoască şi celălalt. Aşa cum noi ne închinăm „în fiecare ceas şi […]


Foto