Schimbarea la Faţă a Mântuitorului sărbătorită la Catedrala Episcopală ,,Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din municipiul Ungheni

880

Miercuri, 19 august 2020, când este sărbătorită Schimbarea la Față a Mântuitorului, una din cele 12 Sărbători Împărătești, Preasfinţitul Petru, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, a săvârşit Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie în Catedrala Episcopală  ,,Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din mun. Ungheni.

După citirea pericopei evanghelice, prin care este relatată minunata întâmplare ce a avut loc pe Muntele Taborului, Preasfinția Sa, a ținut un cuvânt de învăţătură în care a făcut referire la taina și mesajul central al sărbătorii.

Această zi va avea semnificație istorică deosebită pentru ipodiaconul Ioan Gajim, deoarece prin binecuvântarea Preasfințitului Petru, în cadrul acestei liturghii praznicale, a fost hirotonit în treapta de diacon.

Menționăm că părintele diacon, Ioan Gajim, a dat dovadă de ascultare exemplară față de Preasfințitul Petru, fiind de mai mulți ani cântăreț al Catedralei Episcopale, iar de 3 ani este colaborator al Centrului Eparhial, deținând funcția de Președinte al Sectorului Eparhial, Activitate Pastorală pentru Tineret.

După încheierea Sfintei Liturghii, Ierarhul, a sfinţit noua roadă a viței de vie, adică strugurii, explicându-le creștinilor de ce este important să nu se guste din strugurii de poamă până la această zi, când conform tradiției bisericești sunt sfințiți.

La final, Chiriarhul a felicitat cu Sfânta Sărbătoare credincioșii prezenți. De asemenea a fost felicitat și noul hirotonit, diaconul Ioan, dorindu-i să aibă dragoste și râvnă față de slujirea care i-a fost încredințată și să fie ascultător și împlinitor a Sfintelor Porunci.

Sursa: episcopia-ungheni.md


Articole postate de același autor
929

„Un dar pentru Înviere!”: Mai multe Centre Sociale ale Bisericii participă la Campania de Paști din acest an

Cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, în perioada lunilor aprilie-mai, se desfășoară Campania de Paști pentru persoanele social-vulnerabile – „Un dar pentru Înviere!”, organizată de Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate al BOM. În acest sens, mai multe Centre Sociale ale Bisericii Ortodoxe din Moldova s-au alăturat săptămâna aceasta cu diverse acțiuni și inițiative social-filantropice cu […]


Foto