Rusia vrea sa limiteze shopping-ul in zilele de duminica

1314

Consiliul Federației Ruse a luat inițiativa de restrângere a shopping-ului (cumpărăturilor) în zilele de duminică.

Șeful Departamentului pentru Relații Externe al Patriarhiei Moscovei, Mitropolitul Ilarion (Alfeyev), a declarat imediat dupa aceasta, în cadrul programului de televiziune "Biserica și lumea", al canalului Rusia-24, că susține inițiativa.

Informatia a fost transmisa de Ria Novosti (https://ria.ru/religion/20170506/1493811474.html), amintind ca, anterior, Consiliul Federației - insemnand camera superioară a Parlamentului Rus - a finalizat deja pregătirile pentru un proiect de lege privind modificarea legislativa "On Trade" (Despre Comert).

Potrivit noii legi, supermarketurile nu ar mai fi deschise 24 de ore, in zilele saptamanii, ci se vor închide la ora 21:00, iar in zilele de sambata la ora 16:00 și nu ar mai funcționa absolut deloc duminica.

Potrivit Mitropolitului, shopping-ul le fura prea mult timp rușilor.
"Poate că unul dintre motivele pentru care atât de multe dintre familiile noastre se destramă, este acela că oamenii nu au suficient timp pentru a fi unul cu celalalt", a spus el.

Mai mult, a menționat acesta, citat si de presa bisericeasca locala (http://www.pravoslavie.ru/english/103344.htm), angajații marilor magazine de vânzari cu amănuntul sunt privați de un week-end complet, inclusiv de timpul necesar pentru a merge la biserică.

"Problema care se pune aici are legatura cu acei oameni care lucrează în aceste organizații.
Ei nu au șansa să meargă la biserică duminica și sunt lipsiți de șansa de a fi împreună cu familiile lor, duminica. Iar acest regim de lucru de toată săptămâna fără intrerupere, ii transformă pe oameni în roboți", a spus Preasfințitul.

sursa lonews.ro


Articole Asemănătoare
1925

Munca în zi de sărbătoare atrage sărăcia în viața omului

Erau doi cizmari. Unul avea copii mulţi, femeie, tată şi mamă şi mergea la biserică în fiecare Duminică. Şi toate îi mergeau bine. Celălalt nu mergea la biserică, ci lucra şi Duminica, şi nu putea să se conducă nici pe sine. De aceea, invidiindu-l pe fratele său care îi era nesuferit, i-a zis cu mânie: […]

    Articole postate de același autor
    1783

    Cele mai des întâlnite regrete înainte de moarte

    Care ar fi cel mai mare regret pe care l-aţi avea pe patul de moarte? Dacă aţi şti că azi e ultima zi din viaţa voastră, de ce anume v-ar părea rău? Asistenta Bronnie Ware a petrecut mai mulţi ani îngrijind persoane aflate pe patul de moarte şi a aflat care este topul regretelor ce […]