PS Părinte Ioan al Sorocii: Suntem chemați să câștigăm Împărăția lui Dumnezeu

1189

În Duminica a XXXI-a după Cincizecime, PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan, a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Soroca.

Preasfinția Sa a explicat în cuvântul de învățătură pilda celor poftiți la cină.

„Pilda pe care am ascultat-o astăzi are două planuri: mai întâi planul de mântuire al lui Dumnezeu trimițând pe singurul Său Fiu ca să slujească oamenilor cum El Însuși spune să vestească Evanghelia și prin jertfa Sa pe Cruce, prin patimile Sale cele mântuitoare să mântuiască întreg neamul omenesc și al doilea plan este cel al mântuirii subiective, ceea ce facem noi oamenii după ce Dumnezeu a arătat atâta dragoste cu noi. Suntem chemați prin această pildă ca să câștigăm Împărăția lui Dumnezeu”, a spus PS Părinte Ioan al Sorocii.

După Rugăciunea Domnească „Tatăl Nostru” – numeroşi credincioşi, care s-au mărturisit și au primit dezlegare de la duhovnic, au fost învredniciți să se împărtășească cu Sfintele Taine.

sursa http://ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
6123

Eu vreau cu El…

Cu un an în urmă, fiica mea care împlinise cinci anişori, pentru prima dată a atras atenţia la crucifixul din biserică. Văzând imaginea lui Hristos răstignit, ea a început să-mi pună întrebări la care deşi am răspuns, totuşi nu aşa cum mi-aş fi dorit. Şi iată deja după aproape un an, cred că ştiu cum […]