PS Ioan, Episcop de Soroca a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica „Adormirea Maicii Domnului” din s. Moara de Piatră, r. Drochia

1149

În ziua prăznuirii Sfinților 33 de Mucenici din Melitina, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica „Adormirea Maicii Domnului” din satul Moara de Piatră, raionul Drochia.

Din soborul de slujitori au făcut parte prot. Pavel VULUȚĂ, protopop de Drochia, prot. Vitalie BIBICA, parohul bisericii gazdă, clerici ai Eparhiei de Bălți și Fălești, dar și din cea a Edinețului și Briceniului.

Pentru slujirea preoțească pilduitoare, părintele paroh Vitalie BIBICA a fost decorat cu dreptul de a purta mitră, iar enoriașii care au contribuit la lucrările de reparație a bisericii s-au învrednicit de diplome arhierești.

După slujbă a urmat sfințirea exteriorului locașului sfânt și mesajul arhieresc de binecuvântare și felicitare adresat credincioșilor.

Sursa: ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
1040

PF Mitropolit Onufrie: ”Pe călăii din Bucea îi dau Judecății lui Dumnezeu”

Preafericitul Mitropolit Onufrie și-a exprimat compasiunea pentru familiile și prietenii celor uciși în Bucea. Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ucrainene Preafericitul Mitropolit Onufrie a spus că se va ruga fierbinte pentru cei care au murit la Bucea. Acest lucru a fost raportat de Departamentul pentru Informare și Educație al Bisericii Ortodoxe Ucrainene. „Din știri am aflat despre ceea ce s-a întâmplat […]