Profesorii din Bălţi renunţă la flori de 1 septembrie pentru a salva viaţa unui elev!

2979

“Flori pentru Maxim” așa a fost intitulată inițiativa pedagogilor Liceului „Dimitrie Cantemir” din Bălți, prin care întreg cadrul pedagogic al instituției de învățământ renunță la tradiționalele flori cu ocazia zilei de 1 septembrie.

În apelul profesorilor se spune: „cadrele didactice împreună cu administrația liceului propune elevilor să renunțe la flori, iar banii planificați pentru procurarea acestora să fie dați dirigintelui elevului din clasa VIII „G” Maxim Vintilă”, băiatul fiind diagnosticat cu leucemie.

Mai mult chiar, pofesorii au făcut un apel și către colegii lor din alte școli, îndemnându-i să se alăture acestei inițiative frumoase.  

Amintim că Maxim Vintilă a fost diagnosticat  în februarie a.c. cu leucemie acută, varianta mieloblastică M6., iar din 14 martie este internat la clinica CFSC ”D.Rogacev” din or. Moscova. Costul tratamentului (fără cheltuielile pentru posibilele complicații) constituie 10 mln de ruble rusești, adică aproximativ 130 mii de euro.

sursa http://odoras.md/

mai multe detalii facebook.com/groups/savemax.md

4(18)

5(10)


Articolul Precedent
Articole postate de același autor
3257

Medicul care a convins peste 700 de femei să renunţe la avort

Medicul Cristina Valea (47 de ani), din Timişoara, a consiliat, în 17 ani, peste 9.000 de femei care doreau să facă întrerupere de sarcină, iar pe 700 dintre acestea le-a şi convins să păstreze pruncii. Prin fundaţia pe care a înfiinţat-o, medicul nu le oferă doar consiliere femeilor, ci şi sprijin pentru îngrijirea copilului. O […]