Profesorii din Bălţi renunţă la flori de 1 septembrie pentru a salva viaţa unui elev!

1967

“Flori pentru Maxim” așa a fost intitulată inițiativa pedagogilor Liceului „Dimitrie Cantemir” din Bălți, prin care întreg cadrul pedagogic al instituției de învățământ renunță la tradiționalele flori cu ocazia zilei de 1 septembrie.

În apelul profesorilor se spune: „cadrele didactice împreună cu administrația liceului propune elevilor să renunțe la flori, iar banii planificați pentru procurarea acestora să fie dați dirigintelui elevului din clasa VIII „G” Maxim Vintilă”, băiatul fiind diagnosticat cu leucemie.

Mai mult chiar, pofesorii au făcut un apel și către colegii lor din alte școli, îndemnându-i să se alăture acestei inițiative frumoase.  

Amintim că Maxim Vintilă a fost diagnosticat  în februarie a.c. cu leucemie acută, varianta mieloblastică M6., iar din 14 martie este internat la clinica CFSC ”D.Rogacev” din or. Moscova. Costul tratamentului (fără cheltuielile pentru posibilele complicații) constituie 10 mln de ruble rusești, adică aproximativ 130 mii de euro.

sursa http://odoras.md/

mai multe detalii facebook.com/groups/savemax.md

4(18)

5(10)


Articolul Precedent
Articole postate de același autor
1928

Ce mir aducem Domnului?

Un păhăruț de rachi, lucum și un pahar de apă rece pe o tavă de argint vechi- astfel întimpinau  mănăstirile grecești  de pe muntele Athos pe pelerini. Mănăstirea rusească de pe munte tot întimpină destul de bine, dar deja cu mult mai prozaic și mai modest. Iar în mănăstirile noastre se întimplă și așa: Inscripție […]