Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca a oficiat Dumnezeiasca Liturghie de sărbătoarea Sfinților Trei Ierarhi la catedrala mitropolitană „Nașterea Domnului” din orașul Chișinău

433

În ziua prăznuirii Sfinților Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigore Teologul și Ioan Gură de Aur, 12 februarie 2022, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, vicar mitropolitan, a oficiat Dumnezeiasca Liturghie în catedrala mitropolitană „Nașterea Domnului” din orașul Chișinău.

Preasfinția Sa, a vorbit enoriașilor despre personalitatea Celor Trei, care, au stat la baza Ortodoxiei.

„Pe bună dreptate s-a spus că Sfântul Vasile cel Mare este mâna care lucrează, a întemeiat asistența socială, a făcut multe așezăminte de caritate, i-a ajutat pe bătrâni, pe bolnavi și pe cei neputincioși”.

„Sfântul Grigorie Teologul este mintea care gândește, fiind un teolog mare prin cele cinci cuvântări teologice”.

„Sfântul Ioan Gură de Aur este gura care vorbește, a vorbit cum nimeni altul nu a mai vorbit”.

Preasfințitul Ioan a felicitat pe toți cei ce poartă numele în cinstea Sfinților Trei Ierahi: Vasile cel Mare, Grigore Teologul și Ioan Gură de Aur dar și pe cei ce poartă ca ocrotitori ai caselor lor, urându-le ani binecuvântați și plini de roade duhovnicești.

Sursa: ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
623

Slujire arhierească în Duminica dinaintea Botezului Domnului la Mănăstirea Curchi

„Bunătatea lui Dumnezeu ne îndeamnă la pocăinţă” (Rom.2, 4) În Duminica dinaintea Botezului Domnului Preasfințitul Siluan, Episcop de Orhei, Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove, alături de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Mănăstirea Curchi. Sărbătorile mari în Biserica Ortodoxă sunt anticipate și urmate de Duminici care […]


Foto