Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca a oficiat Dumnezeiasca Liturghie de sărbătoarea Sfinților Trei Ierarhi la catedrala mitropolitană „Nașterea Domnului” din orașul Chișinău

747

În ziua prăznuirii Sfinților Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigore Teologul și Ioan Gură de Aur, 12 februarie 2022, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, vicar mitropolitan, a oficiat Dumnezeiasca Liturghie în catedrala mitropolitană „Nașterea Domnului” din orașul Chișinău.

Preasfinția Sa, a vorbit enoriașilor despre personalitatea Celor Trei, care, au stat la baza Ortodoxiei.

„Pe bună dreptate s-a spus că Sfântul Vasile cel Mare este mâna care lucrează, a întemeiat asistența socială, a făcut multe așezăminte de caritate, i-a ajutat pe bătrâni, pe bolnavi și pe cei neputincioși”.

„Sfântul Grigorie Teologul este mintea care gândește, fiind un teolog mare prin cele cinci cuvântări teologice”.

„Sfântul Ioan Gură de Aur este gura care vorbește, a vorbit cum nimeni altul nu a mai vorbit”.

Preasfințitul Ioan a felicitat pe toți cei ce poartă numele în cinstea Sfinților Trei Ierahi: Vasile cel Mare, Grigore Teologul și Ioan Gură de Aur dar și pe cei ce poartă ca ocrotitori ai caselor lor, urându-le ani binecuvântați și plini de roade duhovnicești.

Sursa: ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
2116

Iubirea e tare greu de dus, când e purtată în afara lui Dumnezeu

Apostolii se aflau pe mare și, după ce toată noaptea nu au prins niciun pește în mreje, vine Iisus și le spune să arunce mrejele din nou. Apostolii fac întocmai și prind pește mult, iar Petru, văzând una ca asta, merge la Iisus și-I spune: “Doamne, eu sunt om păcătos, pleacă de la mine!” M-am […]