Actualitate

Părintele Ioan Plămădeală: „Să ne inspirăm din cel mai sigur izvor – Sfânta Scriptură!”

3214

Recent, părintele Ioan Plămădeală, parohul Catedralei „Schimbarea la Faţă” din capitală, a scos de subt tipar o carte neobişnuită, de mare folos duhovnicesc: „Rezumări la cărţile Sfintei Scripturi”.

Prea puţine studii teologice apar în acest spaţiu creştinesc, iar realizarea părintelui este rodul unei munci de ani buni. Lumea nu citeşte şi mai puţin se interesează de scrierile sfinte, iar această lucrarea vrea să trezească interesul publicului de a se inspira din Biblie, care este un izvor nesecat de înţelepciune, smerenie, dragoste…, dar şi un ghid spre viaţa veşnică.

Şi dacă încercarea multora de a parcurge Sfânta Scriptură este o adevărată povară, fiind o carte destul de voluminoasă şi chiar dificilă în înţelegere, studiul părintelui Ioan este o introducere în Vechiul şi Noul Testament.

O carte pe înţelesul tuturor!

Dacă parcurgi cărţile Bibliei după studiul părintelui, afli atâtea lucruri: timpul, locul, autorul, împrejurările şi destinatarii fiecărei cărţi, apoi este prezentată schiţa şi rezumatul cărţii, versetele mai importante şi actualitatea acesteia.

Or, autorul a încercat să răspundă celor mai frecvente întrebări legate de anumite texte şi să intrige cititorul la lecturarea Bibliei şi aceasta să o facă în viaţa de zi cu zi.

Concluziile părintelui Ioan Plămădeală sunt convingătoare: „Să trăim după Scriptură. Deşi mulţi solicită Biblia, aceasta rămâne a fi mai mult un element decorativ. Unii zic că e bine să fie în casă. Eu aş spune că e bine să ne fie călăuza vieţii!”

A consemnat pr. Octavian Moşin

În continuare reproducem un fragment din prezentarea cărţii chiar de către autor:  

Articole Asemănătoare
2834

Apariție editorială. Igor Cereteu, Cartea bisericească în mănăstirile din Republica Moldova

Igor Cereteu, Cartea bisericească în mănăstirile din Republica Moldova. Ediție enciclopedică; consultant și red. șt. Andrei Eșanu; resp. ed. Constantin Manolache; Acad. de Științe a Moldovei, Bibl. Șt. Centrală „Andrei Lupan” (Institut), Inst. de Istorie, Chișinău, ÎS „Tipografia Centrală”, 472 p.  Lucrarea include descrierea a 655 de cărți românești de factură religioasă, tipărite în anii […]

Articole postate de același autor
3831

După două decenii în clasa a XII-a

Acum două decenii eram în clasa a XII-a la Liceul Teoretic „B. P. Hasdeu” din or. Drochia. În data de 19 februarie, am avut fericita ocazie să-mi revăd liceul şi oamenii dragi ce mai activează în această instituţie. O deosebită plăcere am avut să-i întâlnesc pe domnii Scoferţa, Eşanu, dar şi pe dna director Rodica […]