Noi punţi de colaborare între Direcţia mitropolitană şi DMPDC

928

Mitropolia Moldovei de mai mulţi ani colaborează cu Direcţia municipală pentru protecţia drepturilor copilului. Din acest an se încearcă stabilirea unor noi punţi în parteneriatul dintre instituţii.

ÎPS Mitropolit Vladimir a avut o întrevedere cu dna Rodica Terehovschi, şefa Direcţiei, împreună cu care au convenit planificarea calendaristică a activităţilor comune pentru anul 2017. Domenii prioritare vor fi: asistenţa duhovnicească a copiilor ţintuiţi la pat şi cu nevoi speciale, susţinerea spiritual-materială a familiilor socialmente vulnerabile, desfăşurarea unor activităţi mai de amploare de Sf. Paşti, de zilele internaţionale ale Familiei şi Copilului, implicarea voluntarilor creştini în centrele comunitare şi de plasament.

Conform binecuvântării Mitropolitului Vladimir, s-a format un grup de lucru, care va elabora şi implementa activităţile propuse. La sediul DMPDC a avut loc o primă şedinţă de lucru prezidată de către dna R. Terehovschi, la care din partea Bisericii au fost delegaţi pr. Constantin Cojocaru, prot. Octavian Moşin şi pr. Ioan Frunze.

La solicitarea angajaţilor Direcţiei, sediul central al instituţiei a fost sfinţit de către un sobor de preoţi, apoi a urmat binecuvântarea altor subdiviziuni.

La 3 februarie a fost împrospătat duhovniceşte Centrul de plasament “Casa Gavroche” din sectorul Râşcani al capitalei. După rugăciunile rostite în pereţii centrului, dna Nina Dodon, managerul Centrului, a mulţumit pentru toată grija şi sprijinul primite din partea Direcţiei şi a reprezentanţilor Bisericii.

A urmat un program de suflet prezentat de către copiii plasaţi în acest Centru, care au fost mângâiaţi cu daruri şi cu o masă de sărbătoare.


Articole postate de același autor
1869

Predică la sărbătoarea Sf. Spiridon al Trimitundei

“…Sfântul Spiridon s-a născut în Cipru la mijlocul secolului III d.Hr. Nu era dintr-o familie bogată, slăvită şi oficială; era sărac şi agramat. Îndeletnicirea lui era cea de păstor. Un păstor sfânt. Dar nu cumva păstori au fost şi Avraam, Iacob, Moise, David şi alţi bărbaţi din Vechiul Testament? Nu cumva păstori au fost şi […]