Mitropolitul Vladimir a oficiat Sfânta Liturghie în biserica cu hramul Nașterea Maicii Domnului din satul Antoneuca, raionul Drochia

2130

Joi, 2 noiembrie 2017, ÎPS Mitropolit Vladimir – Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Molodva a oficiat Sfânta Liturghie în biserica cu hramul Nașterea Maicii Domnului din satul Antoneuca, raionul Drochia și a sfințit acest sfânt lăcaș.

Din soborul de preoți liturghisitori au făcut parte Prot. mitr. Vadim Cheibaș, secretarul Mitropoliei Moldovei și Protopop al Sectorului I, Chișinău, Prot. mitr. Pavel Vuluța, Protopop de Drochia, parohul bisericii, Prot. Andrian Cepoi și preoţi din parohiile învecinate.

În timpul slujbei, părintele paroh, Prot. Adrian Cepoi a fost decorat de către Mitropolit cu înalta distincție bisericească – dreptul de a purta mitră, pentru eforturile depuse de-a lungul anilor spre păstorirea credincioșilor, dar și buna întreținere a parohiei încredințate.

Alături de părintele Adrian, mai mulți preoți din Protopopiatul Drochia, la raportul Protopopului au fost decorați de către Vlădica Vladimir cu distincții bisericești în semn de recunoștință pentru munca depusă spre binele și mărirea Bisericii Ortodoxe din Moldova.

La momentul potrivit din cadrul Sfintei Liturghii, ÎPS Mitropolit Vladimir l-a hirotonit în treapta de diacon pe tânărul teolog Ioan Chisălița, student în cadrul ATOM, Chișinău, pe seama schitului cu hramul Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil din s. Stârceni, r. Florești.

La finalul Serviciului divin a urmat înconjurul bisericii cu citirea Evangheliilor, iar mai târziu a fost oficiat un Tedeum de mulţumire, după care Mitropolitul Vladimir a onorat ctitorii și binefăcătorii lăcașului de cult din Antoneuca cu Ordine și Diplome mitropolitane.

În cele din urmă, Întâistătătorul i-a îndemnat pe cei care au fost antrenați în procesul de reparații să dea și în continuare exemple demne de urmat pentru societate, prin bunăvoința și eforturile domniilor lor, depuse cu atâta osârdie spre a realiza cu adevărat un scop nobil.

Cu profunde cuvinte de recunoștință a venit și părintele Adrian Cepoi, care a dat o apreciere deosebit de însemnată vizitei arhierești din această zi, precum și cuvintelor părintești ale Mitropolitului, pentru care parohia Antoneuca mulțumește din suflet Chiriarhului.

Copiii prezenți în număr mare la sărbătoare au primit în dar din partea Mitropolitului Vladimir cărțulii de rugăciune, spre întărire și creștere duhovnicească şi amintire a acestei frumoase întâlniri.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media. www.mitropolia.md


Articole postate de același autor
3634

Nu te grăbi să crești!

Nu te grabi să cresti! Adultții sunt mai triști decât copiii. Nu mai văd la fel de bine, de aceea pierd multe lucruri frumoase, un răsarit de soare, o picatură de rouă, o buburuză… Trec zi de zi pe langa ele dar nu le văd. Nu mai aud la fel de bine așa că nu […]


Foto