Microfoane de unică folosință pentru jurnaliști

1106

Vreau să pun o întrebare jurnalistelor și jurnaliștilor care susțin pericolul contaminării cu virus prin spovedanie și cer impunerea împărtășaniei cu linguriță separată. Întreb fără urmă de ironie: există vreo procedură de dezinfectare și sterilizare pentru microfoanele cu burete pe care le folosiți, întinzîndu-le în gurile a sute și mii de oameni neverificați medical?

Nu cred că există un obiect mai infect, din punct de vedere al expunerii la expirații și salivă, decît microfoanele purtate de jurnaliștii de teren. Ani de zile purtați același microfon cu burete absorbant de praf, microbi și salivă pe la toate gurile fără vreun acord prealabil și fără a atenționa asupra riscului contaminării. Nu credeți că, în situația creată, e cazul introducerii microfoanelor de unică folosință?

PS: Valabil și pentru microafoanele din Guvern și Parlament.

Pr. Savatie Baștovoi


Articole postate de același autor
10096

Cea mai ucigătoare călcare de poruncă este judecarea aproapelui

Următoarea ușă a bucuriei este să-L mănânci și să-L bei pe Domnul, adică Sfânta Împărtășanie. Pentru că nimeni nu se poate bucura dacă e mort. N-am văzut un mort bucurându-se. Sunt senini așa la față, dar nu se bucură. Sufletul lor, probabil că e viu și se bucură, dar trupul lor nu mărturisește asta pentru […]