Mesajul Înaltpreasfințitului Mitropolit VLADIMIR adresat Înaltpreasfințitului Anatolie, Arhiepiscop de Cahul și Comrat cu ocazia împlinirii a 23 de ani de slujire arhierească

792

ÎPS Anatolie, Arhiepiscop de Cahul și Comrat  aniversează la 12 septembrie 2021, 23 de ani de slujire arhierească. Cu acest prilej, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Mitropolit VLADIMIR i-a transmis Înaltpreasfinţiei Sale un mesaj de felicitare:

Înaltpreasfinției Sale,

Înaltpreasfințitului Anatolie,

Arhiepiscop de Cahul și Comrat

Înaltpreasfinția Voastră,

Cu ocazia Celebrării zilei hirotoniei în demnitatea arhierească, Vă aducem sincerele noastre felicitări, dorindu-Vă să petreceți  încă mulţi ani sănătoşi, feriţi de ispite şi primejdii la cârma Eparhiei de Cahul şi Comrat, învăţând poporul bine-credincios adevărul Evangheliei.

Anii trecuți au fost pentru Înaltpreasfinția Voastră un timp atât al încercărilor deloc ușoare, cât și al trudelor creative în via lui Hristos.

Hristos-Domnul, Arhiereul Cel veșnic, să Vă dăruiască în continuare aceeași râvnă plină de evlavie pentru Sfânta Taină a arhieriei și mult ajutor în slujirea Bisericii și a credincioșilor ei. Harul Duhului Sfânt să se reverse totdeauna cu îmbelșugare asupra Înaltpreasfinției Voastre, ca ajutor în lucrarea pastoral-duhovnicească!

Ne rugăm Bunului Dumnezeu să Vă trimită din Cereștile vistierii, ajutorul Său cel sfânt și  belșug de cele trebuincioase în activitatea arhipăstorească a Înaltpreasfinției Voastre.

Întru mulți și binecuvântați ani, Înaltpreasfinția Voastră!

Cu frățească dragoste în Hristos-Domnul,

 VLADIMIR,

MITROPOLIT AL CHIŞINĂULUI ŞI AL ÎNTREGII MOLDOVE

 

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
901

Adormirea Maicii Domnului, la Mănăstirea Ciuflea

Biserica Ortodoxă sărbătorește la 15/28 august în fiecare an Adormirea Maicii Domnului, ultimul praznic împărătesc din anul bisericesc, sărbătoare pregătită printr-un post strict închinat Preasfintei Năsăcătoare de Dumnezeu. În ajunul sărbătorii se intonează în biserici Prohodul Preasfintei Născătoare de Dumnezeu și pururea Fecioarei Maria. Prohodul este o rugăciune cântată prin care noi cerem de la Maica Domnului ocrotire […]


Foto