Lucrări de pictură la Biserica „Acoperământul Maicii Domnului” din s. Vatici

1454

Înălțarea unei biserici pentru satul Vatici a reprezentat un proiect de suflet al PS Episcop Siluan de Orhei, care cu ajutorul și binecuvântarea lui Dumnezeu a fost realizat spre folosul duhovnicesc al credincioșilor din această localitate.  La 1/14 octombrie 2018, de praznicul „Acoperământul Maicii Domnului”, care este și hramul bisericii, a fost oficiată prima Sfântă Liturghie în acest sfânt lăcaș.

În prezent creștinii de localitate se bucură de posibilitatea de a înălța rugăciuni și a-I mulțumi Lui Dumnezeu pentru lucrarea înfăptuită.

Lucrările întru realizarea acestei proiect de suflet continuă, la moment fiind realizată pictura bisericii.

„Cu ajutorul Bunului Dumnezeu, am reușit să ridicăm acest sfânt lăcaș, care nădăjduim să fie spre folosul celor care-i vor păși pragul. Prin intermediul picturii bisericești, biserica le descoperă credincioșilor realități cerești. Pictura unei biserici devine sprijinitoare rugăciunii, îi ajută sufletului să dobândească prin imitarea sfinților reprezentați, buna și cuvenita așezare duhovnicească, să reușească să se înalțe de la cele pământești, către cele cerești. Totodată pictura unei biserici are un rol pedagogic, contribuind la modelarea duhovnicească a omului, ajutându-l nu doar să reușească să se desprindă de această lume și să se familiarizeze cu lumea duhovnicească, ci să tindă să ajungă lăuntric la asemănarea cu persoanele înfățișate. Nădăjduim că aceste lucrări care se desfășoară acum vom încununa această lucrare bineplăcută Domnului și vor contribui la faptul ca creștinii din această localitate să-și îndrăgească biserica și să viețuiască potrivit poruncilor dumnezeiești”, ne-a mărturisit Preasfințitul Siluan, Episcop de Orhei.

Pictura unei biserici reprezintă o adevărată biblie în culori, simbolurile căreia ajută creștinii să se familiarizeze cu cele nevăzute. Nădăjduim că pășind pragul acestei biserici, creștinii vor reuși să deschidă și o altă ușă, care leagă lumea aceasta de lumea cealaltă, a Împărăției lui Dumnezeu, primind pregustarea celor ce vor să fie. 

sursa http://manastireacurchi.md

 


Articole postate de același autor
5341

Povestire cutremurătoare despre osândire

Pururea-pomenitul duhovnic de la Schitul Cavsocalivia, ieromonahul Nicodim, mi-a povestit următoarea istorioară luată din niște manuscrise athonite: Un creștin credincios vreme de cincisprezece ani mergea la duhovnicul și-și mărturisea neputințele sale omenești. Într-o zi, așa cum obișnuia, a mers la duhovnicul său ca să se mărturisească și, deschizând ușa camerei duhovnicului, l-a găsit desfrânând cu […]