La Mănăstirea Glinjeni are loc ultima etapă a lucrărilor de pictură a Bisericii centrale, închinată Preasfintei Treimi

2037

La bine cunoscuta mănăstire de maici cu hramul „Sfânta Treime” din Glinjeni are loc ultima etapă a lucrărilor destinate picturii interioare a lăcașului central de închinare – Biserica zidită în numele Sfintei Treimi, înălțarea căreia a început în jurul anului 1920.

Lucrările de pictură au demarat în anul 2017 și sunt realizate de către echipele de pictori bisericești autohtoni: Curatu Pavel, Curatu Teodor, Preotul Boris Jîtari, împreună cu frații Alexei și Eugen Bologa.

Obștea Mănăstirii, alcătuită din cele circa 15 viețuitoare, în frunte cu Egumena Anatasia (Marcoci), a fost susținută de către mulți binefăcători creștini din țara noastră, care au fost alături și au sprijinit de la începuturi demersul nobil pentru Ortodoxia noastră și au susținut lucrările ample de înălțare și pictură interioară a emblematicei biserici din cadrul acestui complex monahal, obiectiv de referință pentru partea de nord a țării.

Egumena Mănăstirii își exprimă nădejdea că sub purtarea de grijă a Domnului, ocrotiți de Preasfânta Sa Maică și sprijiniți de rugăciunile Sfinților Cuvioși și Mărturisitori, ocrotitorii celești ai așezământului monahal, va reuși în acest an să finalizeze și veşmântul iconografic al frumoasei și monumentalei biserici înălțate în cinstea Preasfintei Treimi, care în anul viitor 2020, va fi sfințită în ziua hramului cu prilejul aniversării a 100 de ani de la punerea pietrei de temelie, dar și a 10 ani de la înființarea acestui cunoscut centru monahal din nordul Moldovei.

Totodată, Maica Anastasia exprimă un mesaj de profundă recunoștință și mulțumire tuturor creștinilor atât din țară, cât și celor stabiliți peste hotarele ei, pentru ajutorul și susținerea acordată pe parcursul acestor ani la înălțarea și edificarea mănăstirii.

Din dragoste față de Dumnezeu să sprijinim și noi după putință acest demers al înfrumusețării Bisericii Preasfintei Treimi, și astfel, în schimbul darului material făcut, vom primi darul nematerial de la Dumnezeu.

Este o mare binecuvântare să fii chemat ca să împrumuți mâinile tale lui Dumnezeu, pentru ca El să zidească o biserică, o casă a prezenței și lucrării harului Preasfintei Treimi, pentru sfințirea și mântuirea oamenilor.

Să dăm o mână de ajutor pentru a încheia această lucrare bineplăcută Domnului, fiecare cu ce poate. Să punem și noi umărul la susținerea ultimei etape a lucrărilor de pictură interioară a Bisericii centrale a Mănăstirii „Sfânta Treime” din Glinjeni, care constă în zugrăvirea pridvorului și a pereților laterali ai locașului de închinare.

Folosind mâinile și darurile credincioșilor harnici și darnici, evlavioși și generoși, să dea Domnul să ajungem cu toții la slujba de sfințire a acestui sfânt lăcaș, în ziua cinstirii Preasfintei și de Viață Făcătoarei Treimi, rugându-ne împreună Bunului Dumnezeu: „Această Casă, Tatăl a zidit-o, această Casă, Fiul a întărit-o, această Casă, Duhul Sfânt a înnoit-o, a luminat-o, a sfințit-o și a sfințit sufletele noastre.”

O biserică, care leagă pământul cu cerul, se zidește mai ales prin dragostea și osteneala credincioșilor, ale căror nume vor rămâne veșnic legate de acel sfânt locaș. Poarta mănăstirii este deschisă mereu pentru toți cei care doresc s-o viziteze și să se regăsească sufletește aici; măicuțele înălțând rugăciuni zilnic la Sfânta Liturghie și în timpul Laudelor, Tainelor și Ierurgiilor bisericești.

Dumnezeu să ajute obștii monahale și tuturor bine-cinstitorilor creștini care vor contribui la finalizarea acestei fapte mărețe și veșnice, ca să înalțe Casa spre slava Sfintei Treimi și spre mântuirea noastră și a urmașilor noștri!

Foto și text: Serghei CRUDU, teolog


Articole postate de același autor
1653

ÎPS Mitropolit Vladimir: „Păstrați legătura cu Biserica străbună, ca să puteți dobândi fericirea și mântuirea și aici pe pământ și dincolo în ceruri”

În Duminica a II-a după Pogorârea Duhului Sfânt, ÎPS Mitropolit Vladimir a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica „Sf. Mare Mucenic Gheorghe” din orașul Schio, Italia. Vizita pastoral-misionară a Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, a adus în rândul mulțimii de credincioși multă seninătate și încredere sufletească, soborul de preoți, diaconi și ipodiaconi îmbogățind frumusețea Sfintei Liturghii. La […]