Întâistătătorul a săvârșit slujba privegherii la Mănăstirea „Sf. Ioan Botezătorul” (Calagur)

Întâistătătorul a săvârșit slujba privegherii la Mănăstirea „Sf. Ioan Botezătorul” (Calagur)

893

Sâmbata, 28 mai, ÎPS Mitropolit Vladimir a săvârșit slujba privegherii prilejuită Duminicii a V-a după Paști (a Samarinencii) la Mănăstirea cu hramul Sf. Ioan Botezătorul (Calagur) din Transnistria.

Alături de Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova sa rugat ÎPS Sava, Arhiepiscop de Tiraspol și Dubăsari, precum și PC Arhimandrit Tadeu (Cerednicenco), starețul mănăstirii dimpreună cu obștea.

La sfârșitul slujbei, Vlădica Vladimir a venit cu un cuvânt de salut și a adus în dar obștei monahale o icoană cu chipul Maicii Domnului de la Poceaev.

A urmat ceremonia de punere a primei pietre la temelia viitoarei clopotnițe de la intrarea în mănăstire.

Mai târziu, Mitropolitul a condus și cinul de punere a primei pietre la temelia capelei cu hramul în cinstea Icoanei Maicii Domnului – Grabnic Ascultătoare din s. Stroenți, r. Rezina, ctitorie a familiei Polișciuc.

În semn de recunoștință pentru munca depusă la construcția sfântului lăcaș, ÎPS Mitropolit Vladimir a decorat cititorul cu medalie mitropolitană.

sursa mitropolia.md


Articole postate de același autor
2211

Cum vine omul la smerenie?

Ferice de omul care-şi recunoaşte neputinţa. Fiindcă această recunoaştere i se face lui temelie şi rădăcină, şi început a toată bunătatea. Căci de ar cunoaşte cineva cu adevărat şi ar simţi propria lui neputinţă, atunci şi-ar aduce imediat sufletul din lenea care întunecă cunoaşterea, şi ca o comoară ar strânge pentru el paza. Dar nimeni nu-şi […]