Întâistătătorul a săvârșit slujba privegherii la Mănăstirea „Sf. Ioan Botezătorul” (Calagur)

Întâistătătorul a săvârșit slujba privegherii la Mănăstirea „Sf. Ioan Botezătorul” (Calagur)

1031

Sâmbata, 28 mai, ÎPS Mitropolit Vladimir a săvârșit slujba privegherii prilejuită Duminicii a V-a după Paști (a Samarinencii) la Mănăstirea cu hramul Sf. Ioan Botezătorul (Calagur) din Transnistria.

Alături de Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova sa rugat ÎPS Sava, Arhiepiscop de Tiraspol și Dubăsari, precum și PC Arhimandrit Tadeu (Cerednicenco), starețul mănăstirii dimpreună cu obștea.

La sfârșitul slujbei, Vlădica Vladimir a venit cu un cuvânt de salut și a adus în dar obștei monahale o icoană cu chipul Maicii Domnului de la Poceaev.

A urmat ceremonia de punere a primei pietre la temelia viitoarei clopotnițe de la intrarea în mănăstire.

Mai târziu, Mitropolitul a condus și cinul de punere a primei pietre la temelia capelei cu hramul în cinstea Icoanei Maicii Domnului – Grabnic Ascultătoare din s. Stroenți, r. Rezina, ctitorie a familiei Polișciuc.

În semn de recunoștință pentru munca depusă la construcția sfântului lăcaș, ÎPS Mitropolit Vladimir a decorat cititorul cu medalie mitropolitană.

sursa mitropolia.md


Articole postate de același autor
1723

Ce este viaţa duhovnicească?

Viaţa duhovnicească este viaţa adevărată. Tot restul e materie. Materie este şi trupul nostru; pământ luat din pământ. Pământ, apă, foc şi aer – din aceste patru materii este construit trupul omenesc. El este construit în chip atât de iscusit şi de minunat, că nu se poate arăta nici descrie – şi totuşi, trupul este […]