Întâistătătorul a oficiat de Sf. M. Mc. Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, Sfânta Liturghie la Mănăstirea „Învierea Domnului” din Chișinău

1099

Joi, 8 noiembrie 2018, de sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, ÎPS Părinte Mitropolit Vladimir, Întâistătător al Bisericii Ortodoxe din Moldova a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Mănăstirea „Învierea Domnului” amplasată în incinta cimititului „Sf. Lazăr” din capitală.

Alături de Înaltpreasfinția Sa, Mitropolitul Vladimir s-au rugat: Prot. mitr. Dr. Vadim Cheibaș, Secretar al Mitropoliei Moldovei, al Sinodului BOM și Protopop al Sectorului I Chișinău, Prot. mitr. Zosima Toia, Protopop al Sectorului III Chișinău, PC Arhim. Irinarh (Costru), Starețul Mănăstirii Țigănești, Prot. mitr. Nicolae Tudoreanu, chelar și administrator al Mănăstirii „Învierea Domnului”, precum și un sobor de preoți și diaconi.

În cadrul Ecteniei pentru răposați, ÎPS Mitropolit Vladimir a înălțat rugăciuni pentru odihna sufletului vrednicului de pomenire protoiereu mitrofor Tudor Tudoreanu și a ctitorilor și binefăcătorilor acestei Mănăstiri, trecuți la Domnul.

După Liturghie a fost săvârșit un Tedeum, după care Mitropolitul a rostit un cuvânt de învățătură:

„În lumea de astăzi, când credința în Dumnezeu este atacată din toate părțile, noi trebuie să iubim adevărul curat pe care ni l-a dat Dumnezeu și să ne străduim să facem și pe alții părtași la adevărul cel mântuitor. În jurul nostru este atâta suferință, și de aceea trebuie să avem milă de cei sărmani și să-i mângâiem prin faptele noastre cele bune”, a spus Înaltpreasfinția Sa.

Continuând cuvântul său, arhipăstorul a evidențiat faptul că „prin rugăciune curată, creștinii își oxigenează viața sufletească și, totodată, îl urmează pe Sfântul Mare Mucenic Dimitrie prăznuit astăzi și pe alți bineplăcuți sfinți ai Ortodoxiei.

Prin credință, fapte bune și rugăciune, noi îi urmăm pe sfinții și drepții din vremurile trecute”, a concluzionat Înaltpreasfinția Sa.

La fel, un scurt cuvânt a rostit și părintele chelar Prot mitr. Nicolae Tudoreanu, care a mulțumit Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir, ctitorilor Mănăstirii și tuturor celor prezenți pentru susținere și comuniunea euharistică.

Pentru slujbă vrednică și devotată Bisericii, mai mulți ctitori și binefăcători au fost decorați cu ordine bisericești și diplome mitropolitane.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media, www.mitropolia.md


Articole postate de același autor
4677

Ridica-voi ochii mei la ceruri…

Ridica-voi ochii mei la Ceruri De unde va veni ajutorul meu Ajutorul meu de la Dumnezeu Cel ce a făcut cerul şi pământul Ajutorul meu de la Dumnezeu  Cel ce a făcut cerul şi pământul Către Domnul paşii mei voi duce Şi legea Lui va fi îndreptarea mea Îndreptarea mea de la Dumnezeu Cel ce […]


Foto