În perioada 15-16 decembrie, Înaltpreasfințitul Mitropolit VLADIMIR a efectuat o vizită canonică în Episcopia de Tiraspol și Dubăsari

422

În perioada 15-16 decembrie 2021, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înaltpreasfințitul Mitropolit VLADIMIR s-a aflat într-o vizită canonică în Episcopia de Tiraspol și Dubăsari, la invitaţia Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop Sava, în cadrul căreia a săvârșit miercuri seara – Slujba Privegherii în Catedrala „Învierea Domnului” din orașul Tiraspol.

Joi, 16 decembrie, în ziua pomenirii Sf. Sava de Storojevo, Înaltpreasfințitul Mitropolit VLADIMIR a săvârșit Sfânta Liturghie în Catedrala cu hramul Înălțarea Sfintei Cruci din Tiraspol.

Alături de Mitropolitul țării au coliturghisit ÎPS Sava, Arhiepiscop de Tiraspol și Dubăsari, ÎPS Nicodim, Arhiepiscop de Edineț și Briceni, Prot. mitr. Vadim Cheibaș, Secretar mitropolitan, Arhim. Paisie (Cecan), starețul Mănăstirii Noul Neamț (Chițcani), Prot. mitr. Ioan Calmîc, Secretarul Episcopiei de Tiraspol și Dubăsari, Arhim. Ioan (Danilescu), Secretarul Arhiepiscopului Sava, Prot. mitr. Andrei Danilescu, Protopop de Slobozia, Prot. mitr. Nicolae Florinschi, parohul bisericii „Sf. M. Mc. Gheorghe” din Chișinău și alți slujitori ai Altarului.

La finalul Sfintei Liturghii a urmat un Tedeum, după care Mitropolitul VLADIMIR a adresat un cuvânt de felicitare Arhiepiscopului Sava, cu prilejul sărbătorii ocrotitorului ceresc – Sfântul Sava de Storojevo – Zvenigorod.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media,

cu referire la diocese-tiras.org

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
108

A avut loc adunarea preoților din protopopiatul Telenești

Marți, 14 iunie 2022, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, în biserica cu hramul “Sf. M. Mc. Gheorghe”  din satul Verejeni, raionul Telenești  a avut loc adunarea ordinară a slujitorilor din Protopopiatul Teleneşti. În această zi cînd Biserica cinstește pe Sfântul Iustin Martirul şi Filosoful, a fost săvârşită Sfânta și Dumnezeiasca […]


Foto