În Duminica dinaintea sărbătorii Nașterii Domnului episcopul de Bogorodsk Ambrozie a oficiat prima Sf. Liturghie în catedrala “Nașterea Maicii Domnului” din or. Bologna

195

În Duminica dinaintea sărbătorii Nașterii Domnului episcopul de Bogorodsk Ambrozie a oficiat prima Sf. Liturghie în catedrala “Nașterea Maicii Domnului” din or. Bologna.

În dimineața zilei Preasfinția Sa a fost salutat la ușa catedralei de duhovnicul Vicariatului de Bogorodsk, protoiereul Ioan Grebănosu, împreună cu un grup de enoriași, care a adus în dar catedralei un set de sfinte vase liturgice. La Sf. Liturghie, alături de Arhipăstor, a coliturghisit un sobor de preoți și diaconi. În biserică sau rugat credincioși din provincia Bologna, precum și din alte localități.

După sfânta Liturghie s-a slujit un tedeum praznical. Din partea Curiei Arhiepiscopale de Bologna la sfânta slubă a fost prezent monsegnorul Andrea Caniato, care a adresat episcopului Ambrozie și celor prezenți un cuvânt de salut.

Un grup de enoriași ai parohiei “Sf. Ilie” din or. Verona au bucurat pe cei prezenți cu colinde tradiționale românești. Din partea parohiei “Sf. Vasile” din or. Bologna s-au cântat colinde tradiționale ucrainene. Sărbătoarea inaugurării catedralei Vicariatului moldovenesc din Italia a finalizat cu o agapă frățească.


Articole postate de același autor
2989

Chemarea la Cina Împărătească în epoca bogaților săraci

Cei din afara Bisericii pentru care mesajul Evanghelic în finețea lui e o mustrare aspră ca niciodată, ba chiar și înșiși creștinii sunt tentați să creadă că cele pe care le auzim sau le citim în Evanghelie s-au învechit, si-au pierdut valoarea și trebuiesc modificate. Ele, însă, sunt atât de neschimbate și actuale, încât trebuie […]