În cadrul campaniei „Biserica şi spitalul – două spaţii complementare sănătăţii fiinţei umane” au fost vizitate trei instituții medicale

2106

Dialogul dintre medicină şi Biserică, dintre medici şi preoţi se dovedeşte a fi viabil şi necesar, deoarece în centrul acestei problematici ne întâlnim cu omul suferind, cu omul bolnav trupeşte şi sufleteşte, cu omul care în încercările prin care trece se luptă cu suferinţa, căutând sursele refacerii sănătăţii nu numai în ştiinţa şi practica medicală, ci mai ales la Dumnezeu, de la care aşteaptă ajutorul prin Biserică, prin medic şi preot deopotrivă.

În această săptămână în cadrul campaniei „Biserica şi spitalul – două spaţii complementare sănătăţii fiinţei umane” au fost vizitate trei instituții medicale:

  • Institutul de Medicină Urgentă
  • Spitalul Clinic de boli infecțioase „Toma Ciorbă”
  • Instituția Medico Sanitară Publică „Maternitatea Municipală Nr. 2”

Părintele Marin Cij, Președinte al Sectorului Sinodal Activitate Spirituală în Instituțiile Medicale însoțit de preotul Mihail Bortă, consilier în cadrul Sectorului Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media au dialogat cu conducerea acestor spitale aspecte privind dezvoltarea relației de parteneriat și solidaritate între actul medical şi cel pastoral, care este benefică în primul rând celui aflat în suferinţă.

Având în vedere, că recent a fost încheiat în premieră un acord de colaborare cu Institutul de Medicină Urgentă din Capitală, preotul Mihail Bortă, desemnat pentru deservirea spirituală a acestei instituții a venit cu propunerea amenajării unui compartiment de carte moral-spirituală în cadrul bibliotecii spitalului.

La Spitalul Clinic de boli infecțioase „Toma Ciorbă” și Instituția Medico Sanitară Publică „Maternitatea Municipală Nr. 2” s-a discutat cu conducerea despre elaborarea unui parteneriat de colaborare.

În discuția cu Directorul Spitalului Clinic de boli infecțioase „Toma Ciorbă”, Dl Victor Deatişen, medic-infecţionist, părintele Marin Cij i-a adus la cunoștință intenția membrilor Sectorului Sinodal Activitate Spirituală în Instituțiile Medicale de a organiza conferințe, întruniri și discuții moral-spirituale cu personalul medical și pacienții spitalelor.

Vizitând Instituția Medico Sanitară Publică „Maternitatea Municipală Nr. 2” preoții au comunicat cu personalul medical aspecte legate de misiunea preotului la patul bolnavului, mai ales în situaţii-limită, când viaţa pacientului atârnă de un fir de aţă.

Pentru toţi cei care ajung pe un pat de spital, ajutorul medical este foarte important. Vindecarea trupească este posibilă prin stăruinţa medicilor, prin profesionalismul lor, dar dacă nu i se dă bolnavului şi un suport spiritual, acesta va depăşi mult mai greu suferinţa.

Campania „Biserica şi spitalul – două spaţii complementare sănătăţii fiinţei umane” inițiată de Sectorul Sinodal Activitate Spirituală în Instituțiile Medicale în colaborare cu Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media are menirea de a crea punți de colaborare cu Instituțiile Medicale din mun. Chișinău și intensificarea misiunii preoţeşti alături de actul medical.

Sursa: www.mitropolia.md


Articole Asemănătoare
2544

Drept aceea, mergând, învățați toate neamurile…

Uniți într-un cuget, într-un gând, într-o voință! Sectorul Sinodal pentru activitate Misionară, antisectară și antischismatică, în persoana Președintelui acestuia, Prot. Iulian Rață, însoțit de Preoții Misionari din Capitală, Prot. Anatolii Gârbu, Prot. Aviv Țambaliuc, Prot. Adrian Toia și Prot. Veaceslav Bodarev, însoțiți de mai mulți Preoți Misionari voluntari au desfășurat o vastă activitate pastoral-misionară de […]

Articole postate de același autor
2573

Procesiune de amploare în Ucraina, pentru pace în ţară

Ortodocsii din Ucraina vor participa la o procesiune de mai multe zile, pentru pace în țară. Procesiunea ortodoxa ucraineana pentru pace, dragoste și rugăciune in Ucraina, are loc in partea de est și de vest a țării, orientata catre Kiev, va fi organizata in perioada 3-27 iulie 2016, conform unor informatii oferite de surse din […]