În cadrul campaniei „Biserica şi spitalul – două spaţii complementare sănătăţii fiinţei umane” au fost vizitate trei instituții medicale

1909

Dialogul dintre medicină şi Biserică, dintre medici şi preoţi se dovedeşte a fi viabil şi necesar, deoarece în centrul acestei problematici ne întâlnim cu omul suferind, cu omul bolnav trupeşte şi sufleteşte, cu omul care în încercările prin care trece se luptă cu suferinţa, căutând sursele refacerii sănătăţii nu numai în ştiinţa şi practica medicală, ci mai ales la Dumnezeu, de la care aşteaptă ajutorul prin Biserică, prin medic şi preot deopotrivă.

În această săptămână în cadrul campaniei „Biserica şi spitalul – două spaţii complementare sănătăţii fiinţei umane” au fost vizitate trei instituții medicale:

  • Institutul de Medicină Urgentă
  • Spitalul Clinic de boli infecțioase „Toma Ciorbă”
  • Instituția Medico Sanitară Publică „Maternitatea Municipală Nr. 2”

Părintele Marin Cij, Președinte al Sectorului Sinodal Activitate Spirituală în Instituțiile Medicale însoțit de preotul Mihail Bortă, consilier în cadrul Sectorului Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media au dialogat cu conducerea acestor spitale aspecte privind dezvoltarea relației de parteneriat și solidaritate între actul medical şi cel pastoral, care este benefică în primul rând celui aflat în suferinţă.

Având în vedere, că recent a fost încheiat în premieră un acord de colaborare cu Institutul de Medicină Urgentă din Capitală, preotul Mihail Bortă, desemnat pentru deservirea spirituală a acestei instituții a venit cu propunerea amenajării unui compartiment de carte moral-spirituală în cadrul bibliotecii spitalului.

La Spitalul Clinic de boli infecțioase „Toma Ciorbă” și Instituția Medico Sanitară Publică „Maternitatea Municipală Nr. 2” s-a discutat cu conducerea despre elaborarea unui parteneriat de colaborare.

În discuția cu Directorul Spitalului Clinic de boli infecțioase „Toma Ciorbă”, Dl Victor Deatişen, medic-infecţionist, părintele Marin Cij i-a adus la cunoștință intenția membrilor Sectorului Sinodal Activitate Spirituală în Instituțiile Medicale de a organiza conferințe, întruniri și discuții moral-spirituale cu personalul medical și pacienții spitalelor.

Vizitând Instituția Medico Sanitară Publică „Maternitatea Municipală Nr. 2” preoții au comunicat cu personalul medical aspecte legate de misiunea preotului la patul bolnavului, mai ales în situaţii-limită, când viaţa pacientului atârnă de un fir de aţă.

Pentru toţi cei care ajung pe un pat de spital, ajutorul medical este foarte important. Vindecarea trupească este posibilă prin stăruinţa medicilor, prin profesionalismul lor, dar dacă nu i se dă bolnavului şi un suport spiritual, acesta va depăşi mult mai greu suferinţa.

Campania „Biserica şi spitalul – două spaţii complementare sănătăţii fiinţei umane” inițiată de Sectorul Sinodal Activitate Spirituală în Instituțiile Medicale în colaborare cu Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media are menirea de a crea punți de colaborare cu Instituțiile Medicale din mun. Chișinău și intensificarea misiunii preoţeşti alături de actul medical.

Sursa: www.mitropolia.md


Articole Asemănătoare
1612

Convorbiri duhovnicești la Inspectoratul de Poliție Dubăsari

La 3 aprilie, în cadrul ședinței ordinare a Inspectoratului de Poliție Dubasari, PC părinte Protopop prot. mitr. Teodor Pelin a avut o întâlnire duhovnicească cu angajații acestuia. Părintele Protopop a ținut un discurs despre importanța Postul Mare, Tainele Mărturisirii și Împărtășaniei, precum și impactul acestora în viața cotidiană a creștinilui. A urmat o serie de […]

Articole postate de același autor
4431

Preotul DEDICAT copiilor. Nicolae Jelihovschi din satul Salcuta se ocupa cu daruire de tinerii din sat: „Cred ca Moldova este prea putin iubita si noi insuflam pe toate caile posibile dragostea de tara”

Un presedinte adevarat este cel care se dedica cetatenilor, ii inspira la lucruri marete si ii convinge sa-l urmeze. Asa este un preot din Salcuta, Causeni. Nicolae Jelihovschi isi dedica practic tot timpul copiilor din sat. Le preda nu doar lectii de religie, ci si ore de teatru. In plus i-a organizat intr-un cor cu […]


Foto