Actualitate

Icoana Sfântului Nicolae de la Cernobâl continuă să facă minuni

9062
În ciuda nivelului ridicat al radioactivitatii din "zona de evacuare" a Cernobâl-ului, această icoană a rămas neatinsă de radiații. Ea datează din prima jumătate a secolului al XIX-lea și s-a aflat la originea unui dicton local: "Dacă Sf. Nicolae paraseste biserica, incepe furtuna". Pornind de la acesta, s-a incercat ca icoana sa nu fie scoasa din Biserica Cernobâl.
După revoluție, insa, biserica a fost transformată în depozit, iar când biserica s-a deschis din nou, în timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, o familie care ascunsese icoana, a reasezat-o in biserică.
În 1986, când a avut loc dezastrul nuclear, orașul a fost abandonat și tot cartierul a fost evacuat, dar icoana a rămas în biserica inchinata Profetului Ilie. Ulterior, infractorii au inceput sa cutreiere zona parasita de locuitorii sai, dar acestia nu au putut jefui si biserica. Ei au recunoscut ca, atunci când au incercat sa faca asta, le-au scazut puterile dintr-o data.
În 1990, în aceeasi "zona de evacuare", un incendiu iscat in padure s-a răspândit cu o rapiditate neobisnuita. Focul ajunsese la casele învecinate padurii. Rezidentii, disperati, s-au apropiat de foc purtand in maini mai multe icoane, inclusiv pe cea a Sfantului Nicolae din Cernobâl. Și toți au asistat la o alta minune: sub ochii tuturor, focul si-a schimbat brusc directia și s-a îndreptat spre râu, stingandu-se rapid.
În prezent, icoana se află în Biserica Sfantul Ilie din Cernobâl. Procesiuni cu icoana au avut loc în mai multe biserici din Kiev, în orașele din regiune, mai ales in cele în care au existat victime și refugiați ai dezastrului de la Cernobâl. Mulți oameni spun ca simt o căldură surprinzătoare și harul care emană din icoana. Unii au observat că, uneori, în timpul oficierii slujbelor de mijlocire, icoana se încălzeste, devenind imposibil sa o mai sarute.
sursa http://lonews.ro/
769

Articole Asemănătoare
114

Împărăția cerurilor este în noi

  – Se poate împlini sufletește monahul într-o mânăstire de oraș? – Nu se pune problema, pentru că nu ne interesează unde ne găsim. Ne interesează cum ne găsim, unde ne găsim: care este lucrarea inimii noastre, care e interiorizarea noastră! Nu contează unde. Pot să fiu pe o piatră, pot să fiu în pădure. […]

Articole postate de același autor
1109

În Duminica Samarineanului milostiv, Preasfințitul Siluan, Episcop de Orhei, a liturghisit la Mănăstirea Curchi

Iubiţilor, dacă Dumnezeu astfel ne-a iubit pe noi, şi noi datori suntem să ne iubim unul pe altul.  (I Ioan 4, 11) În Duminica a XXIII-a după Rusalii (a Samarineanului milostiv), Preasfințitul Siluan, Episcop de Orhei, vicar mitropolitan, a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Mănăstirea Curchi, înconjurat de preoții slujitori ai așezământului monahal. Evanghelia din […]