Icoana cu chipul Maicii Domnului „Pătimitoarea” din Ucraina a fost adusă spre închinare credincioșilor din R. Moldova

1441

Iubiți credincioși, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir, la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” din Chișinău a fost adusă spre închinare din Ucraina, localitatea Otcenașovca, regiunea Vinița, icoana făcătoare de minuni cu chipul Maicii Domnului „Pătimitoarea”. 

Această sfințenie va fi expusă spre închinare la Catedrala Mitropolitană timp de două săptămâni. Icoana cu chipul Maicii Domnului „Pătimitoarea” a mai fost adusă în Republica Moldova în anul 2009.

Vă așteptăm cu drag spre a ne ruga împreună Maicii Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos pentru mijlocire și ajutor întru toată fapta cea bună și binecuvântată.

***

Icoana cu chipul Maicii Domnului „Pătimitoarea” („Strastnaia”) a fost pictată și  sfințită pe Sfântul Munte Athos în anul 1903 pentru enoriașii parohiei Otcenașovka din Ucraina, prin purtarea de grijă a soției nobilului rus Piotr Balașov.

Sfințenia s-a aflat în biserică până la revoluția din 1917, când aceasta a fost închisă, iar icoana a fost trimisă ca lemn pentru foc. Totuși, sătenii au avut grijă ca chipul Maicii Domnului să nu fie pângărit și distrus, așa că icoana a fost tăinuită în podul casei unui localnic.

În timpul celui de al II-lea război mondial, biserica din localitate a fost redeschisă pentru o scurtă perioadă, ca mai apoi să fie iar închisă de către sovietici până în 1990, când în plină renaștere spirituală, sfântul lăcaș a fost renovat și deschis pentru creștini, iar icoana cu chipul Maicii Domnului Pătimitoarea a fost pusă din nou la loc de cinste în biserica din Otcenașovka.

Maica Domnului este grabnic ajutătoare celor care îngenunchează în fața ei cu rugăciune curată și sinceră, existând nenumărate mărturii ale minunilor săvârșite prin această icoană.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media


Articole postate de același autor
4033

Îndrăznește să înțelegi că te iubesc!

L-am căutat pe Dumnezeu în oamenii din satul meu, apoi în cărţi, în idei şi simboluri. Dar acest lucru nu mi-a dat nici pacea, nici iubirea. Într-o zi am descoperit în scrierile Sfinţilor Părinţi ai Bisericii că e cu putinţă să-L întâlneşti pe Dumnezeu în mod real prin rugăciune. Şi atunci L-am auzit spunându-mi: Îndrăznește să înțelegi […]