Hrană duhovnicească pentru Penitenciarul din Rezina

703

Penitenciarul Nr. 17 din or. Rezina a primit în dar un raft și mai multe cărți cu conținut religios.

La solicitarea mai multor deținuți pe viață din acest penitenciar, au fost adunate cărți de zidire lăuntrică: Biblii, cărți de rugăciuni, literatură duhovnicească.

Bunurile au fost aduse de către prot. Nicolae Andrieș, președinte al Sectorului Sinodal Activitate Pastorală în Instituțiile Penitenciare, prot. Octavian Moșin, președinte al Sectorului Sinodal Activitate Pastorală pentru Tineret, și prot. Igor Cojocaru, protopop de Rezina.

Recent, în penitenciar a fost renovată capela cu hramul ”Icoana Maicii Domnului «Bucuria Tuturor Scârbiților»”, deservită spiritual de către prot. Alexandru Bordian și prot. Ioan Javgurean.

Astfel, în incinta paraclisului a avut loc o întâlnire și s-au purtat discuții cu angajați și deținuți ai instituției.

Slujitorii au transmis gânduri bune și de încurajare, în special, pentru câțiva condamnați pe viață, care participă la serviciile divine oficiate în capelă, precum și celor care se confruntă cu diverse probleme moral-spirituale.

Au fost abordate diverse aspecte ale pastorației deținuților și modalități de implicare în vederea oferirii constante a suportului duhovnicesc celor aflați în detenție.


Articole postate de același autor
6512

Relațiile trupești dintre soți în timpul postului

,,Să nu opriți datoria unul altuia, fără numai din bună înțelegere (1 Cor. 7, 5). Dar ce vrea să spună el aici? Să nu se înfrâneze femeia, zice, dacă bărbatul nu voieşte, şi nici bărbatul, dacă nu voieşte femeia. Şi pentru ce? Fiindcă din astfel de înfrânare se nasc mari rele, căci şi preacurviile, şi curviile, şi […]