Ghenadie Ababii – un suflet plin de dăruire

191

Sâmbătă, 10 aprilie, la sediul mitropolitan a fost invitat domnul inginer Ghenadie Ababii, ctitor al Mănăstirii Nicoreni, care a împlinit frumosul jubileu – 50 de ani din ziua nașterii.

Pentru activitate sârguincioasă și râvnă pentru Biserica Ortodoxă, dl. Gh. Ababii a fost decorat cu Ordinul ”Meritul Bisericesc”, gradul III.

Din partea Mitropolitului Vladimir, distincția a fost înmânată de către PS Ioan, Episcopul Sorocii, vicar mitropolitan.

PS Ioan a transmis mesajul părintesc al ÎPS Mitropolit Vladimir, prin care este apreciată truda depusă în ogorul Domnului la redeschiderea și ridicarea Mănăstirii Nicoreni:

”Știm că sunteți de baștină din satul megieș - Ochiul Alb, iar sfânta mănăstire cu hramul ”Sf. Prooroc Ilie” a devenit pentru întregul vostru neam o adevărată casă duhovnicească. Ați fost de la începuturile mănăstirii, iar regretatul părinte stareț Arhim. Rafail a găsit în Frăția Voastră un adevărat sprijin și prieten, realizându-se diverse proiecte misionar-pastorale”.

”Este creștinul plin de smerenie și de dragoste pentru cele sfinte, care se deplasează la sute de kilometri pentru a primi hrană duhovnicească și pentru a susține lucrările de la sfânta mănăstire”, ne mărturisește Arhim. Vlasie, starețul Mănăstirii Nicoreni.

”Gh. Ababii este omul cumpătării, plin de modestie și de înțelepciune. Te minunezi cum crește și educă cei trei copii, cât de frumos se trăiește în această familie creștinească și cât de atent este cu fiecare om trimis de către Domnul în calea lui”, ne spune Prot. Marian Boldescu, protopop de Telenești.

”Ca fiu duhovnicesc al părintelui Rafail a învățat simplitatea și dragostea pentru aproapele, iar aceste comori le transmite și odraslelor sale”, ne zice Ierodiac. Afanasii de la Mănăstirea Nicoreni.

”Fie ca primăvara din sufletul Dumneavoastră să persiste veșnic, Domnul să vă călăuzească toți pașii vieții, iar în suflet să domnească: pacea, omenia și iubirea”, îi urează familia Cebanu (Vladimir, Ana și Macrina), dimpreună cu toți oamenii de bună credință care îl cunosc și îl apreciază!

La mulți ani, frate Ghenadie!

 

A consemnat Pr. Octavian Moșin


Articole postate de același autor
5313

Smiley: „Sunt un om credincios. Cred în Dumnezeu și cred că fericirea nu poate să existe decât dacă există și credință”

Invitat în cadrul unui podcast realizat de Damian Drăghici, producător muzical român, Smiley a vorbit despre primii pași în muzică, despre bucuriile vieții, dar și despre experiența sa din timpul pelerinajului pe care l-a făcut, în urmă cu ceva timp, în Sfântul Munte Athos. Fiind întrebat încă din primele minute ale podcastului despre relația sa […]