Ghenadie Ababii – un suflet plin de dăruire

1398

Sâmbătă, 10 aprilie, la sediul mitropolitan a fost invitat domnul inginer Ghenadie Ababii, ctitor al Mănăstirii Nicoreni, care a împlinit frumosul jubileu – 50 de ani din ziua nașterii.

Pentru activitate sârguincioasă și râvnă pentru Biserica Ortodoxă, dl. Gh. Ababii a fost decorat cu Ordinul ”Meritul Bisericesc”, gradul III.

Din partea Mitropolitului Vladimir, distincția a fost înmânată de către PS Ioan, Episcopul Sorocii, vicar mitropolitan.

PS Ioan a transmis mesajul părintesc al ÎPS Mitropolit Vladimir, prin care este apreciată truda depusă în ogorul Domnului la redeschiderea și ridicarea Mănăstirii Nicoreni:

”Știm că sunteți de baștină din satul megieș - Ochiul Alb, iar sfânta mănăstire cu hramul ”Sf. Prooroc Ilie” a devenit pentru întregul vostru neam o adevărată casă duhovnicească. Ați fost de la începuturile mănăstirii, iar regretatul părinte stareț Arhim. Rafail a găsit în Frăția Voastră un adevărat sprijin și prieten, realizându-se diverse proiecte misionar-pastorale”.

”Este creștinul plin de smerenie și de dragoste pentru cele sfinte, care se deplasează la sute de kilometri pentru a primi hrană duhovnicească și pentru a susține lucrările de la sfânta mănăstire”, ne mărturisește Arhim. Vlasie, starețul Mănăstirii Nicoreni.

”Gh. Ababii este omul cumpătării, plin de modestie și de înțelepciune. Te minunezi cum crește și educă cei trei copii, cât de frumos se trăiește în această familie creștinească și cât de atent este cu fiecare om trimis de către Domnul în calea lui”, ne spune Prot. Marian Boldescu, protopop de Telenești.

”Ca fiu duhovnicesc al părintelui Rafail a învățat simplitatea și dragostea pentru aproapele, iar aceste comori le transmite și odraslelor sale”, ne zice Ierodiac. Afanasii de la Mănăstirea Nicoreni.

”Fie ca primăvara din sufletul Dumneavoastră să persiste veșnic, Domnul să vă călăuzească toți pașii vieții, iar în suflet să domnească: pacea, omenia și iubirea”, îi urează familia Cebanu (Vladimir, Ana și Macrina), dimpreună cu toți oamenii de bună credință care îl cunosc și îl apreciază!

La mulți ani, frate Ghenadie!

 

A consemnat Pr. Octavian Moșin


Articole postate de același autor
1215

Părintele Justin și minunea de la Acatistul Maicii Domnului, din Mănăstirea Durău

Durăul mai are o taină: icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, care mi-a rămas şi mie în suflet. Icoana Maicii Domnului se scotea după Paşti, după Izvorul Tămăduirii, şi se mergea cu ea prin sate, în pelerinaj, pe la Hangu, Poiana Teiului, Galu; se ajungea până la 40-50 de kilometri distanţă. În 1948, în luna […]