Geniu la 9 ani: fiul unui preot ortodox vrea sa demonstreze ca Dumnezeu exista

2723

Potrivit lui William Maillis, doar o forță externă ar fi creat Universul nostru, iar acea forță externă trebuie să fie Dumnezeu. Unul din scopurile vietii acestui "mic geniu", cu varsta de doar 9 ani, din Penn Township, Pennsylvania, este acela de a dovedi că Dumnezeu există.

William Maillis este cel mai mic copil al lui Peter Maillis, un preot ortodox, și al preotesei Nancy Maillis. Când acesta avea varsta de doar 6 luni, a început să cunoasca numerele. La 7 luni, el a început să vorbească în propoziții complete.
Când a ajuns la 2 ani, putea citi, scrie și face adunari si inmultiri. Tânărul Maillis stăpânea algebra, geometria si trigonometria la vârstă de doar 7 ani. Până atunci, el deja putea citi in greacă și putea înțelege și comunica în limbajul semnelor.

Dupa ce a terminat clasa a 3-a, anul trecut, el a participat atât la clasa a 4-a cat si la liceu, simultan. El a absolvit, de asemenea, unele clase de colegiu. In prezent, participă la Colegiul comunitar al Allegheny County. Anul viitor, părinții săi au in plan să-l înscrie la Universitatea Carnegie Mellon din Pittsburgh.

Părinții lui spun că au recunoscut darul fiului lor, de cunoastere la nivel academic, din momentul în care a început să identifice numerele, pe cand era doar un copil de 6 luni. Tatal lui crede că fiul său apreciază acest dar de la Dumnezeu și ca "cel mai rău lucru ar fi sa respinga acest dar și să nu vrea sa-l foloseasca pentru binele lumii".

Când a fost întrebat, dacă este intimidat de mediul din colegiu, William a spus că nu il deranjează. Ambiția lui, de acum, este de a deveni astrofizician. El a provocat deja teoriile lui Albert Einstein si Stephen Hawking privind găurile negre, avand convingerea că găurile negre nu ar fi "super-masive". [O gaură neagră supermasivă este o gaură neagră cu o masă uriașă, cuprinsă între 105 și 1010 ori masa Soarelui. Oamenii de știință cred că toate galaxiile, inclusiv galaxia noastră Calea Lactee, posedă în centrele lor găuri negre supermasive. În prezent se pare că există un decalaj în distribuția de masă observată la găurile negre. Masa minimă a unei găuri negre supermasive este de mărimea a 33 de mase solare.] Are convingerea, de asemenea, că Universul este creat de o forță exterioară. Intenția acestuia, este aceea de a dovedi că Dumnezeu există și că El a creat Cosmosul.

Tanarul geniu are deja un nou concept, pe care il numește "gravitație pură", despre care crede că l-ar putea ajuta să-și îndeplinească misiunea în viitor.

Atunci cand William avea varsta de 4 ani, nu a reușit sa ia un test de pregătire pentru admitere, pentru ca nu a putut recunoaste... culoarea gri. Explicația lui a fost aceea că "gri-ul este o umbră, și nu o culoare". Numai după ce un psiholog de colegiu l-a apreciat ca "geniu" și după efectuarea unui număr de teste IQ, a putut fi admis in școala elementară.
Micul geniu ortodox a atras deja atentia presei internationale, mai multe rapoarte pe aceasta tema, pe baza carora a fost realizat si articolul de fata, au fost publicate de People, Church Pop, WRN, USA Today.

sursa lonews.ro

 

Articole postate de același autor
770

A treia parte a Canonului cel Mare la Catedrala Mitropolitană

Din nou și din nou, drept-măritorii enoriași ai Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului” din Chișinău au îngenunchiat în profundă smerenie la citirea Canonului Sfântului Andrei Criteanul. Ca și în zilele precedente, slujba a fost săvârșită de către Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir și slujitorii sfântului locaș. Canonul Sfântului Andrei nu e „mare” atât prin întindere, ci îndeosebi prin […]