Episcopul Orheiului a oficiat Sfințirea Troiței înălțate în localitatea Bolohan, r. Orhei

673

Sâmbătă, 1 iunie 2019, în ziua prăznuirii Sfântului Mucenic Patrichie, Episcopul Prusiei, și cei trei prezbiteri împreună cu el, Acachie, Menandru și Polien (apr. 100), Preasfințitul Siluan, Episcop de Orhei și Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a întregii Moldove, a săvârșit slujba de sfințire a Troiței înălțate în localitatea Bolohan, r. Orhei.

Această Troiță deosebit de frumoasă a fost înălțată cu stăruința unui credincios mărinimos din localitate, dl Viorel Radețchi.

În cuvântul de la sfârșitul slujbei, Episcopul Siluan de Orhei a felicitat creștinii, dar și pe Părintele Paroh al satului Bolohan, prot. mitr. Igor Naval, dorindu-le ajutor de la Dumnezeu în „drumul” vieții pământești și să nu uite nici pentru o clipă de Jertfa cea mare care a fost adusă pe Marele Altar al Răstignirii, pentru noi și pentru mântuirea noastră.

În încheiere, a fost înmânată solemn din partea ÎPS Mitropolit Vladimir de către Preasfințitul Siluan distincție bisericească, ctitorului acestui frumos monument al credinței noastre ortodoxe.

La slujba de sfințire au asistat și credincioșii parohiei, precum și primarul localității, dl Lilian Cotruță.

Răspunsurile liturgice au fost intonate de către un grup de cântăreți ai Corului arhieresc al mănăstirii Curchi.

Serviciul de Presă al Vicariatului de Orhei

sursa manastireacurchi.md

 


Articole postate de același autor
245

Sfinţirea crucilor bisericii „Sf. Mc. Gheorghe” din s. Camencea, Orhei

Sâmbătă, 5 octombrie 2019, Preasfințitul Siluan, Episcop de Orhei, Vicar mitropolitan, cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, a sfințit crucile care vor fi înălțate biserica „Sf. Mc. Gheorghe” din s. Camencea, Orhei. PS Siluan a fost înconjurat de un sobor de preoți din care au făcut parte parohul localității, Prot. Andrei Popa, Prot. Oleg Dolghieru, Șeful […]