Episcopul Ioan de Soroca a săvârșit un pelerinaj la locurile sfinte din Rusia

242

În perioada 1-3 octombrie 2019, cu binecuvântarea ÎPS Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove, Episcopul Ioan de Soroca a săvârșit un pelerinaj la locurile sfinte din Rusia.

Astfel, ierarhul a vizitat lavra „Sfânta Treime” din Serghiev Posad, mănăstirea stavropighială „Acoperământul Maicii Domnului” din orașul Moscova, Catedrala „Adormirea Maicii Domnului” din orașul Vladimir și mănăstirile din orașul Murom.

Miercuri, 2 octombrie, Episcopul Sorocii s-a aflat la biserica „Sfânta Muceniță Parascheva” din localitatea Velikodvorie, raionul Gushrustalinîi din reg. Vladimir, unde este înmormântat ÎPS Serapion (Fadeev), Mitropolit al Chișinăului și al Moldovei (1987-1989).

La 19 noiembrie curent, se împlinesc 20 de ani de la trecerea la cele veșnice a Mitropolitului Serapion. În acest context, la mormântul ierarhului a fost săvârșită o panihidă.

În dimineața zilei de 3 octombrie, având binecuvântarea ÎPS Gheorghe, Mitropolit de Nijnii Novgorod și Arzamas, vlădica Ioan a slujit Acatistul Cuviosului Serafim de Sarov la racla cu moaște ale sfântului, apoi Dumnezeiasca Liturghie în mănăstirea „Sfânta Treime” din Diveevo.

După slujbă, arhiereul vicar a transmis mesajul Mitropolitului Vladimir Egumenei Serghia, stareța așezământului monastic și întregii obști călugărești, mulțumindu-le pentru găzduire.

Menționăm că în mănăstirea Diveevo se nevoiesc aproximativ 20 de monahii originare din Republica Moldova.

Preasfințitul Ioan a fost însoțit în acest itinerar duhovnicesc de către Protoiereul Nicolae Craveț, secretarul Vicariatului de Soroca și un mic grup de pelerini.

Sursa: http://ioanmosnegutu.info/


Articole postate de același autor
2130

Când mama se roagă pentru copiii ei, Dumnezeu îi îmbrățișează tainic

Bătrânul vorbea neîncetat despre rugăciune şi înţelegeam că nu avea în vedere o încercare formală şi sporadică, ci una profundă şi permanentă. Odată, vorbind despre problema unei mame, cunoştinţa noastră comună, mi-a zis: ‒ Copilul are o problemă lăuntrică. De aceea se poartă aşa. Copilul e bun şi n-ar vrea să facă ce face, dar […]