Episcopul Ioan al Sorocii a slujit în biserica „Adormirea Maicii Domnului” din satul Bădiceni, raionul Soroca

94

În Duminica a XV-a după Pogorârea Duhului Sfânt, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove a liturghisit în biserica „Adormirea Maicii Domnului” din satul Bădiceni, raionul Soroca.

Alături de Episcopul Sorocii au înălțat rugăciuni: Prot. mitr. Nicolae Craveț, Protopop și secretar al Vicariatului Soroca și un sobor de preoți și diaconi.

La Vohodul mic, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit VLADIMIR, parohul bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din s. Bădiceni, r. Soroca, preotul Ioan Botea a fost decorat cu dreptul de a purta paliță.

În cuvântul predicatorial, Episcopul Ioan a explicat pericopa evanghelică din Duminica a XV-a după Pogorârea Duhului Sfânt – Porunca cea mai mare din Lege (Matei 22, 35-46).

Ceea ce reținem noi în mod deosebit din Evanghelia de astăzi este marea datorie sau necesitate de a împlini în viața noastră poruncile iubirii față de Dumnezeu și față de aproapele.

După Liturghie Episcopul Ioan, însoțit de soborul preoțesc a oficiat slujba de sfințire a unei răstigniri, amplasată la intrarea în localitate și a paraclisului în cinstea icoanei Maicii Domnului „Sporitoarea grânelor” din centrul satului.

Sursa: ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
449

Mănăstirea Zăbriceni – Agricultură ecologică pe timp de criză epidemiologică

Cultivarea plantelor aromatice poate fi considerată nu doar cea mai frumoasă și cea mai parfumată ramură a horticulturii, dar și o bună posibilitate pentru practicarea agriculturii ecologice, a cărei dezvoltare este favorizată și de condițiile pedoclimatice ale țării noastre. În această perioadă e mare forfotă pe plantațiile producătorilor, unde deja are loc recoltarea unor noi […]