Episcopul Ioan al Sorocii a slujit în biserica „Adormirea Maicii Domnului” din satul Bădiceni, raionul Soroca

1244

În Duminica a XV-a după Pogorârea Duhului Sfânt, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove a liturghisit în biserica „Adormirea Maicii Domnului” din satul Bădiceni, raionul Soroca.

Alături de Episcopul Sorocii au înălțat rugăciuni: Prot. mitr. Nicolae Craveț, Protopop și secretar al Vicariatului Soroca și un sobor de preoți și diaconi.

La Vohodul mic, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit VLADIMIR, parohul bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din s. Bădiceni, r. Soroca, preotul Ioan Botea a fost decorat cu dreptul de a purta paliță.

În cuvântul predicatorial, Episcopul Ioan a explicat pericopa evanghelică din Duminica a XV-a după Pogorârea Duhului Sfânt – Porunca cea mai mare din Lege (Matei 22, 35-46).

Ceea ce reținem noi în mod deosebit din Evanghelia de astăzi este marea datorie sau necesitate de a împlini în viața noastră poruncile iubirii față de Dumnezeu și față de aproapele.

După Liturghie Episcopul Ioan, însoțit de soborul preoțesc a oficiat slujba de sfințire a unei răstigniri, amplasată la intrarea în localitate și a paraclisului în cinstea icoanei Maicii Domnului „Sporitoarea grânelor” din centrul satului.

Sursa: ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
993

Duminica Femeilor Mironosițe celebrată printr-un concert în parohia Dumbrava

Duminica a treia după Paști, a Mironosițelor, a fost marcată la Biserica Sf. Ierarh Petru Movilă, din Dumbrava, printr-un frumos concert de cântări creștine interpretate de copiii din parohie. La concert au participat un grup de 50 de copii, de diferite vârste, îmbrăcați în straie populare și purtând în brațe buchete de flori, spre bucuria […]