Episcopul Ioan al Sorocii a slujit în biserica „Adormirea Maicii Domnului” din satul Bădiceni, raionul Soroca

490

În Duminica a XV-a după Pogorârea Duhului Sfânt, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove a liturghisit în biserica „Adormirea Maicii Domnului” din satul Bădiceni, raionul Soroca.

Alături de Episcopul Sorocii au înălțat rugăciuni: Prot. mitr. Nicolae Craveț, Protopop și secretar al Vicariatului Soroca și un sobor de preoți și diaconi.

La Vohodul mic, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit VLADIMIR, parohul bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din s. Bădiceni, r. Soroca, preotul Ioan Botea a fost decorat cu dreptul de a purta paliță.

În cuvântul predicatorial, Episcopul Ioan a explicat pericopa evanghelică din Duminica a XV-a după Pogorârea Duhului Sfânt – Porunca cea mai mare din Lege (Matei 22, 35-46).

Ceea ce reținem noi în mod deosebit din Evanghelia de astăzi este marea datorie sau necesitate de a împlini în viața noastră poruncile iubirii față de Dumnezeu și față de aproapele.

După Liturghie Episcopul Ioan, însoțit de soborul preoțesc a oficiat slujba de sfințire a unei răstigniri, amplasată la intrarea în localitate și a paraclisului în cinstea icoanei Maicii Domnului „Sporitoarea grânelor” din centrul satului.

Sursa: ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
516

Comori ascunse. Interviu cu fiii duhovnicești ai Părintelui Rafail Bodiu

Un nou episod din seria de filme documentare ”Comori ascunse. Pe urmele Arhimandritului Rafail Bodiu”. De această dată, autorii vă prezintă un interviu cu fiii duhovnicești ai starețului Arhimandrit Rafail, originari din satul Bîc, municipiul Chișinău. Acest proiect, deopotrivă cultural și duhovnicesc, vine să reconstituiască drumul vieții starețului de la Mănăstirea Nicoreni, iar prin aceasta […]