Duminica Iertării la Catedrala episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din Soroca

1018

În Duminica Izgonirii lui Adam din Rai (a lăsatului sec de brânză), Preasfințitul Ioan al Sorocii, Episcop vicar mitropolitan, a săvârşit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din orașul Soroca.

În această Duminică, a patra din Perioada Triodului, se lasă sec pentru Sfântul şi Marele Post al Paştelui.

La predică, Preasfinția Sa a vorbind despre începutul Postului Mare, călătoria nevoințelor la care ne cheamă Mântuitorul, iertându-ne unii pe alții:

Postul este o bogăție a harului, care suplinește puținătatea mâncării. Suntem chemați ca împreună, în comuniune, să săvârșim această călătorie și împreună să ne bucurăm de harul Duhului Sfânt. Dumnezeu să ne binecuvinteze calea Postului, urcușul spre Înviere!

Sursa: ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
778

Hotărârile Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova din 10 februarie 2022

Joi, 10 februarie 2022, la Reședința mitropolitană din Chişinău a avut loc prima din acest an ședință a Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova. Ședința Sinodului a fost condusă de către Înaltpreasfinţitul Vladimir, Mitropolitul Chişinăului şi al Întregii Moldove. În calitate de membri ai Sinodului au participat ierarhii eparhioţi şi vicari ai Bisericii Ortodoxe din Moldova: […]