Duminica Floriilor sărbătorită la Mănăstirea Horăști

1127

Praznicul Intrării Domnului în Ierusalim (Duminica Floriilor) a fost sărbătorit cu multă evlavie și înălțare sufletească la tânăra Mănăstire de bărbați cu hramul „Sf. Cneaz Vladimir” din Horăști. Sfânta Liturghie a fost săvârșită de un sobor de slujitori în frunte cu părintele stareț arhim. Nectarie (Gherman).

Pelerinii veniți la sfânta mănăstire au avut prilejul să se înalțe sufletește și prin faptul că în această mare zi de praznic împărătesc, răspunsurile liturgice au fost date de Grupul coral bărbătesc „Gnosis” din Chișinău, dirijat cu multă măiestrie de teologul Serghei Crudu, Profesor la Seminarul Liceal de Teologie Ortodoxă „Sf. Ierarh Gavriil” din Chișinău.

Este o tradiție ca tinerii grupului coral „Gnosis” să popsească în această frumoasă mănăstire la invitația părintelui stareț Nectarie pentru a se ruga și înălța spiritual alături de viețuitorii acestei mănăstiri.

Cuvântul de învățătură în această zi de praznic a fost rostit de prot. Nicolae Lisnic, cleric al mănăstirii.

La momentul rânduit, numeroși credincioși, copii, tineri și vârstnici, s-au împărtășit cu Trupul și Sângele lui Hristos.

La finalul slujbei, părintele arhim. Nectarie, starețul mănăstirii, în numele obștii monahale, a mulţumit pelerinilor, dar și coriştilor pentru împreuna slujire şi răspunsurile liturgice date în chip înălţător.

Sectorul Sinodal „Mănăstiri și viață monahală”


Articole postate de același autor
4707

10 motive la care să te gândești bine înainte să-ți vaccinezi copiii

A fi părinte presupune să iei multe decizii atunci când copilul este prea mic pentru a putea hotărî pentru el. Poate una dintre cele mai grele decizii este cea legată de vaccinarea micuțului tău și este foarte important să înțelegem riscurile implicate, riscuri despre care industria pro-vaccinări nu vorbește. Mai jos vă prezentăm o scurtă […]


Foto