Duminica a XIII-a după Rusalii la Catedrala Episcopală ,,Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din orașul Ungheni

1770

 18 septembrie 2016. În duminica a XIII-a după Rusalii, Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, a oficiat Sfînta și Dumnezeieasca Liturghie în Catedrala Episcopală ,,Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din orașul Ungheni.

    Alături de Preasfinția Sa, au coliturghisit soborul de preoți și diaconi slujitori ai Catedralei și creştinii veniţi la rugăciune. După citirea pericopei evanghelice cu binecuvîntarea Preasfințitului Episcop PETRU, clericul catedralei,Protoiereul Adrian LUPU, a rostit un cuvînt de învățătură pe marginea pasajului biblic citit astăzi dar relatînd și crîmpee din viața sfîntului prooroc Zaharia și dreapta Elizabeta.

     După rugăciunea Tatăl nostru... creştinii care s-au mărturisit şi au primit dezlegare de la duhovnic au fost împărtăşiţi de către Chiriarh, cu Sfintele şi Dumnezeieştile Taine.

      La finele Sfintei Liturghii, Preasfinţia Sa, împreună cu soborul de preoți a săvîrșit un Te Deum de mulțumire pentru omagiata zilei acesteia, roaba lui Dumnezeu Raisa care a primit în dar o icoană din mîina Ierarhului și un cuvînt de felicitare.

Biroul de Presă al Episcopiei de Ungheni şi Nisporeni


Articole Asemănătoare
1505

Liturghia Sfântului Ioan Gură de Aur în Catedrala Episcopală din Ungheni

24 februarie 2018. În sâmbăta din prima săptămână a Postului Mare, PS PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în Catedrala Episcopală ,,Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din orașul Ungheni. După cum este specific Postului Mare, numeroși creștini din întreaga lume și-au îndreptat astăzi pașii către sfânta biserică pentru a […]

Articole postate de același autor
5952

Ne mai aude Dumnezeu daca am pacătuit?

„(Ştim)… că Dumnezeu este atotputernic şi poate să facă absolut tot, tot ce nu poţi gândi… şi mai mult (decât atât). Dar nu-i destul. O va face? „Dacă-I mânios pe mine pentru că am păcătuit, că am făcut şi asta şi aia – şi mă simt cu musca pe căciulă?”. Dumnezeu nu e mânios. Dumnezeu […]