Duminica a XIII-a după Rusalii la Catedrala Episcopală ,,Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din orașul Ungheni

1511

 18 septembrie 2016. În duminica a XIII-a după Rusalii, Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, a oficiat Sfînta și Dumnezeieasca Liturghie în Catedrala Episcopală ,,Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din orașul Ungheni.

    Alături de Preasfinția Sa, au coliturghisit soborul de preoți și diaconi slujitori ai Catedralei și creştinii veniţi la rugăciune. După citirea pericopei evanghelice cu binecuvîntarea Preasfințitului Episcop PETRU, clericul catedralei,Protoiereul Adrian LUPU, a rostit un cuvînt de învățătură pe marginea pasajului biblic citit astăzi dar relatînd și crîmpee din viața sfîntului prooroc Zaharia și dreapta Elizabeta.

     După rugăciunea Tatăl nostru... creştinii care s-au mărturisit şi au primit dezlegare de la duhovnic au fost împărtăşiţi de către Chiriarh, cu Sfintele şi Dumnezeieştile Taine.

      La finele Sfintei Liturghii, Preasfinţia Sa, împreună cu soborul de preoți a săvîrșit un Te Deum de mulțumire pentru omagiata zilei acesteia, roaba lui Dumnezeu Raisa care a primit în dar o icoană din mîina Ierarhului și un cuvînt de felicitare.

Biroul de Presă al Episcopiei de Ungheni şi Nisporeni


Articole Asemănătoare
1274

Asociația Tinerilor Ortodocși din Moldova (ATOM) la 5 ani de la înființare

Ziua de 6 iunie în tabără a început cu mare veselie, iar după explicarea priorităților pentru ziua de azi, participanții au fost împărțiți în 3 grupe de activități. Cei mai mici s-au jucat, voluntarii au pregătit totul pentru rug, iar echipa administrativă materialele pentru ziua dată. Primii care ne-au vizitat au fost prietenii din echipa […]

Articole postate de același autor
4133

Dacă suntem invidioși poarta bucuriei va fi închisă în veci pentru noi

Dacă suntem invidioși, dacă judecăm pe aproapele, poarta bucuriei va fi închisă în veci. Și e o poveste atât de tristă, să mă iertați că v-o spun! Într-un sat era un om foarte credincios. Se ducea la biserică și nu numai că se ducea la biserică și cânta lui Dumnezeu și se ruga, dar făcea […]


Foto