Duminica a IV-a după Paști la Catedrala “Sf. Irh. Nicolae” din Orhei

441

În Duminica a IV-a după Paști, Înaltpreasfințitul Nicodim, Arhiepiscop de Edineț și Biceni, s-a aflat în mijlocul mulțimii enoriașilor Catedralei “Sf. Irh. Nicolae” din Orhei, săvîrșind Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

După citirea pericopei evanghelice a zilei, de la Ioan V, 1-15, despre vindecarea slăbănogului de la scăldătoarea Vitezda, Ierarhul a adresat credincioșilor prezenți la slujbă un cuvînt de învățătură. Înaltpreasfinția Sa a explicat că această Evanghelie a fost așezată în perioada de după Paști pentru a ne arăta în chip duhovnicesc roadele Învierii Domnului. Astfel, Mîntuitorul Hristos este pentru fiecare dintre noi, cei slăbănogiți de patimi și de păcate, Omul care ne aruncă în scăldătoarea Sfîntului Botez, ne mîntuiește, ne luminează și ne sfințește prin cele 7 Taine ale Bisericii, fiindu-ne mereu alături și susținîndu-ne cu harul și puterea Sa pentru a-I putea urma, purtîndu-ne fiecare Crucea.

La finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinţitul Nicodim a felicitat credincioşii care s-au învrednicit de împărtăşirea cu Sfîntul Trup şi Sînge al Mîntuitorului şi a subliniat că darurile duhovniceşti le putem spori cu fapte de milostenie şi întrajutorare a semenilor noştri care se află în lipsuri şi greutăţi.

În acest sens, după slujbă credincioşilor le-a fost repartizat un important lot de ajutoare umanitare, constînd din haine şi încălţăminte, care va fi distribuit ulterior de către enoriaşi familiilor refugiaţii din Ucraina şi pentru familiile nevoiaşe din oraş.

Sursa: eparhia-edinet.md


Articole postate de același autor
1472

Mitropolitul Vladimir a emis o circulară legată de Paștele Blajinilor

Paștele Blajinilor este momentul în care credincioșii noștri își pomenesc rudeniile trecute la Domnul, merg la cimitir și aduc cu ei, ouă roșii, cozonac și pomeni.  În contextul special din acest an, sinodul Bisericii Ortodoxe din Moldova a fost nevoit să amâne evenimentul (care în mod tradițional era desfășurat la o săptămână după Paști) pentru […]