Duminica a IV-a după Paști la Catedrala “Sf. Irh. Nicolae” din Orhei

616

În Duminica a IV-a după Paști, Înaltpreasfințitul Nicodim, Arhiepiscop de Edineț și Biceni, s-a aflat în mijlocul mulțimii enoriașilor Catedralei “Sf. Irh. Nicolae” din Orhei, săvîrșind Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

După citirea pericopei evanghelice a zilei, de la Ioan V, 1-15, despre vindecarea slăbănogului de la scăldătoarea Vitezda, Ierarhul a adresat credincioșilor prezenți la slujbă un cuvînt de învățătură. Înaltpreasfinția Sa a explicat că această Evanghelie a fost așezată în perioada de după Paști pentru a ne arăta în chip duhovnicesc roadele Învierii Domnului. Astfel, Mîntuitorul Hristos este pentru fiecare dintre noi, cei slăbănogiți de patimi și de păcate, Omul care ne aruncă în scăldătoarea Sfîntului Botez, ne mîntuiește, ne luminează și ne sfințește prin cele 7 Taine ale Bisericii, fiindu-ne mereu alături și susținîndu-ne cu harul și puterea Sa pentru a-I putea urma, purtîndu-ne fiecare Crucea.

La finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinţitul Nicodim a felicitat credincioşii care s-au învrednicit de împărtăşirea cu Sfîntul Trup şi Sînge al Mîntuitorului şi a subliniat că darurile duhovniceşti le putem spori cu fapte de milostenie şi întrajutorare a semenilor noştri care se află în lipsuri şi greutăţi.

În acest sens, după slujbă credincioşilor le-a fost repartizat un important lot de ajutoare umanitare, constînd din haine şi încălţăminte, care va fi distribuit ulterior de către enoriaşi familiilor refugiaţii din Ucraina şi pentru familiile nevoiaşe din oraş.

Sursa: eparhia-edinet.md


Articole postate de același autor
1572

Prin lectura creştină, copiii vor fi mai bogați și în iubire față de ceilalți

„Dacă dorim să avem copiii apropiați de Hristos și de Biserică, dacă dorim ca, în tumultul vieții actuale, copiii să-și găsească liniștea, dar și modele de viețuire în Hristos, recomandăm părinților să îi îndrume pe cei mici spre lectura creștină” a afirmat Narcisa Câdă. „Pe lângă vocabularul dezvoltat, empatie crescută, sete de cunoaștere, antrenare a […]