Duminica a 35-a după Cincizecime și pomenirea Sfântului Ierarh Grigore Teologul la Catedrala episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din orașul Soroca

282

Duminică, 7 februarie, (a 35-a duminică după Cincizecime), Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca a liturghisit la Catedrala episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din orașul Soroca.

Reflectând la textul evanghelic duminical, Episcopul Sorocii a subliniat credința puternică și rugăciunea stăruitoare a orbului din Ierihon, precum și mila cea mare a Mântuitorului față de cei aflați în suferință, bolnavi, singuri și cu adevărat săraci.

Orbul din evanghelie ne învaţă să avem credinţă puternică, să stăruim în rugăciune şi să fim recunoscători. Credinţa tare a celui vindecat de orbire trebuie să fie un exemplu pentru fiecare dintre noi, a explicat PS Ioan.

La finalul slujbei, Ierarhul a binecuvântat pe cei prezenți și a felicitat cu ziua onomastică credincioșii cei care poartă numele în cinstea Sfântului Ierarh Grigore Teologul.

Sursa: ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
172

Mănăstirea Văratec: A fost descoperit vechiul cimitir al aşezământului monahal

Peste 70 de morminte din primul cimitir al Mănăstirii Văratec au fost descoperite de arheologii de la Complexul Muzeal Naţional Neamţ în urma săpăturilor pentru reabilitarea bisericii aşezământului monahal. Vechiul cimitir a funcţionat de la finele secolului al XVIII-lea până aproape de sfârşitul secolului al XIX-lea. Pe lângă pietrele funerare au fost descoperite mai multe […]