Cum ar trebui să ne pregătim de cele veșnice

917

Fiecare suflet este în căutarea bucuriei și a fericirii întru dobândirea cărora se trudește întreaga viață, însă înțelegerea și trăirea lor este foarte diversă.

Fiecare om este conștient de faptul că viața nu este doar un dar de la Dumnezeu, dar și un mers adesea, plin de nevoință. Modelul desăvârșit al acestui mers ni-l prezintă însăși Iisus Hristos care zice: ”Eu sunt calea, adevărul și viața!”.

Viața unui urmaș al lui Hristos, al unui creștin, este plină de ispite, peste care trecem doar cu ajutorul credinței, al speranței și a dragostei, de care se leagă și celelalte virtuți. Fiecare pelerinaj spre biserică, sau alt loc sfânt, în special realizat pe jos, ar trebui să ne amintească de calea lui Hristos spre Golgota. Este un drum care presupune o modestă jertfă raportată la marea jertfă înfăptuită de Dumnezeu care acceptă crucea spre iertarea păcatelor noastre.

Ascultați meditația integrală în varianta radio:

      2023.02.08-Vocea-Preotului-Cum-sa-ne-pregatim-de-cele-vesnice-1

 

Sursa: voceabasarabiei.md


Articole postate de același autor
1092

Prima promoție a Specialității Teologie din cadrul Colegiului „Mihai Eminescu” din orașul Soroca

Miercuri, 9 iunie 2021, elevii Specialității Teologie din cadrul Colegiului „Mihai Eminescu” din municipiul Soroca au susținut examenul de calificare. Episcopul Ioan al Sorocii a participat în calitate de președinte al Comisiei de Examinare, evaluând, împreună cu profesorii prezenți, cunoștințele elevilor. După susținere, arhiereul vicar a adresat mesaj de felicitare absolvenților cu această remarcabilă ocazie […]