Continuă lucrarea pastoral-misionară a preoților Vicariatului Orhei în Instituțiile de menire socială

783

Cu binecuvântarea PS Siluan, Episcop de Orhei și Vicar al Mitropoliei Moldovei, continuă lucrarea pastoral-misionară a preoților Vicariatului Orhei în Instituțiile de menire socială din m. Orhei.

La data de 31 ianuarie 2020 cu ajutorul și susținerea parohiei „Sf. Irh. Vasile cel Mare” din Bologna, condusă de ieromonahul Serafim (Valeriani), a Prot. mitr. Vitalie Țărnă, originar din m. Orhei, care-și desfășoară activitatea în Italia și este inițiator al mai multor activități caritabile și a preotului Leonid Sirghi, coordonator Sector Asistență Socială Caritate Vicariat Orhei a fost organizată o vizită la azilul de bătrâni din comuna Susleni.

Vizita a fost înfăptuită de pr. Serghei Stângaci și pr. Nionil Cocu, parohul comunității, care au împărțit bătrânilor diverse daruri, îmbrăcăminte și dulciuri.

În continuare a fost vizitat Centrul de plasament pentru copii cu dizabilități din sect. Lupoaica a m. Orhei, slujitorilor alăturându-se și prot. Sebastian Cotruță.  Copiii de la centrul de plasament de asemeanea au primit în dar haine, fructe și dulciuri.

Tot astăzi, împreună cu preotul Ioan Surguci  a fost vizitat și Centrul de plasament și îngrijiri „Casa bunicilor” din localitatea Ghetlova, pentru a aduce daruri și puțină bucurie și bătrânilor din acest centru.

Mântuirea noastră se împlinește numai în comuniune, o comuniune de iubire în care unul oferă și celălalt primește și în care cel care oferă devine și el, la un moment dat, cel care primește. Milostenia este cea mai simplă cale prin care omul poate face să se reverse asupra lui milele lui Dumnezeu cele bogate. Mulțumim Diasporei din Italia pentru ajutor și suport.

sursa manastireacurchi.md


Articole postate de același autor
2270

Controverse religioase la Ceadîr-Lunga! Oamenii, deranjaţi de prezenţa “martorilor lui Iehova”

Martorii lui Iehova au invadat țărișoara asta. La fiecare colț de stradă așa ziși ”misionari”. De multă vreme era necesar să fie luate măsuri, căci merg contra legii cu un prozelitism abuziv. Pr. Octavian Moșin Conform publika.md, Locuitorii din Ceadîr-Lunga sunt indignaţi de insistenţa reprezentanţilor unei organizaţii religioase, care, potrivit lor, promovează idei controversate. La […]


Foto