Biserica din s. Boșcana, r. Criuleni grav afectată de o tornadă. Apel de ajutor către toată lumea de bună credință

864

Dimineața zilei de 8 octombrie, deși puțin posomorâtă, pe alocuri bureza și se vrea a ploaie – una obișnuită pentru toamnă și nu prevestea absolut nimic…

Din spusele localnicilor totul s-a schimbat în doar câteva clipe. Brusc s-a întunecat și dintr-o parte a comunei, numită Mardareuca, a pornit o vijelie care repede a crescut într-un uriaș vârtej. Deși nu s-au regăsit filmări video, locuitorii din partea de sus ai satului au văzut perfect cum s-a desfășurat tragedia și ne-au povestit detaliat prin ce clipe de groază au trecut.

Tornada, un fenomen meteo extrem, s-a năpăstuit prin mijlocul satului și în doar circa 10 minute a distrus acoperișul bisericii, primăria, a afectat peste 40 case de locuit, a deteriorat conducte de gaze naturale, a doborât arbori și a smuls din pământ stâlpi de curent electric.  Dispărând, la fel de repede și misterios, a lăsat în urma sa un adevărat calvar pentru toată comunitatea.

Biserica cu hramul ”Nașterea Maicii Domnului” se pare că a avut de suferit cel mai tare, deoarece vijelia a trecut exact prin mijlocul acesteia, așa cum bine se vede în poze.

Solicităm din tot sufletul ajutorul oamenilor de bună credință. Relații la telefon: +373 79 56 71 94 părintele paroh Serghei Golovaci. Rugăm – distribuiți. Vă mulțumim!

Sursa: protopopiat-criuleni-dubasari.md


Articole postate de același autor
295

Un grup de pompieri decorați la palatul mitropolitan

În ziua pomenirii Sf. Irh. Spiridon, la palatul mitropolitan au fost invitați reprezentanți ai Direcţiei Regionale Coordonare şi Dirijare a Intervenţiei a IGSU al MAI. ÎPS Mitropolit Vladimir a mulțumit angajaților direcției pentru truda depusă întru salvarea vieților umane, precum și a bunurilor mistuite de foc. Pentru curaj, dăruire și pentru colaborarea instituției cu Biserica, […]