Autoritățile transnistrene permit oficierea slujbelor de Buna Vestire, Florii și Sf. Paști

359

La data de 3 aprile 2020 Vadim Krasnoselski, Liderul de la Tiraspol,  a avut o întrevedere cu ÎPS Sava, Episcop de Tiraspol și Dubăsari.  În cadrul întrevederii s-a discutat situația din lume și din regiune în ajunul sărbătorilor ortodoxe.

Pandemia coronavirusului a afectat toată populația, modificând modul obișnuit de viață. Restricții au fost impuse și Bisericilor. Preoții din parohiile transnistrene respectă cu strictețe recomandările medicilor  privind prevenirea răspândirii virusului și instrucțiunile Patriarhiei Moscovei, a subliniat IPS Sava. Totodată arhiepiscopul a menționat că la slujbele oficiate în aer liber cu păstrarea distanței sociale, participă un număr mic de credincioși.

Vadim Krasnoselski și Arhiepiscopul Sava au discutat despre mecanismul de organizare a serviciilor divine în contextul pandemiei. Creștinii vor putea participa la slujbele de Buna Vestire, din Duminica Floriilor și a Învierii. Pentru oficierea slujbelor în curțile Bisericilor vor fi amplasate corturi.

sursa diocese-tiras.org


Articole postate de același autor
13524

Mesaj de felicitare pentru părintele Octavian Moşin

Cu prilejul aniversării a 40 ani de viață, aducem sincere felicitări părintelui Octavian Moşin, celui care care se roagă, trăieşte şi munceşte cu multă dăruire pentru alţii, trăind credința prin faptă. Folosim acest prilej pentru a da slavă lui Dumnezeu pentru bogatele împliniri din pastorația Preacucerniciei Voastre, pentru belșugul duhovnicesc care a însoțit acești frumoși ani […]