ANUNŢ! A XIII-a ediţie a Festivalului „Mîinele Mamei” se va desfășura în mun. Hînceşti

1505

Duminică, 22 aprilie 2018, când Biserica Ortodoxă cinsteşte Sfintele Femei Mironosiţe şi, prin urmare aduce omagiu tuturor femeilor creştine, Episcopia de Ungheni și Nisporeni, în colaborare cu Primăria municipiului Hînceşti, va organiza în piața Primăriei, la ora 13.00 Festivalul Pascal „Mîinile Mamei”. Scopul acestui Festival este de a valorifica şi a promova obiceiurile și datinile străbune, legate de sărbătorile creştine, prin diferite lucrări meşteşugăreşti, culinare şi de panificaţie, expuse de către reprezentanţi din Rep. Moldova, România şi Ucraina.

Astfel, având onoarea de a vă invita, vă îndemnăm cu toată dragostea, rugându-vă frumos să luaţi parte, la acest Festival, unicul în țara noastră de o asemenea anvergură, ca într-o atmosferă de cântece pascale şi despre mamă, să vizitaţi expoziţiile ce vor fi prezente, pentru a vă familiariza îndeaproape cu datinele și obiceiurile străbune pe care, avem datoria de a le valorifica şi perpetua.

Sunteți așteptați cu drag, în număr cât mai impunător, ca prin aceasta să demonstrați dragostea și interesul față de valorile cultural-spirituale a străbunilor noştri.

Cu dragoste şi respect profund

Episcopia de Ungheni şi Nisporeni


Articole postate de același autor
1353

Pastorală la Nașterea Domnului a Prea Sfințitului Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni

„Dar îngerul le-a zis: Nu vă temeţi. Căci, iată, vă binevestesc vouă bucurie mare, care va fi pentru tot poporul. Că vi s-a născut azi Mîntuitor, Care este Hristos Dom­nul, în cetatea lui David” (Luca II, 10-11) Iubiţi întru Hristos prea cinstiţi preoţi si diaconi, iubitori de Dumnezeu monahi şi monahii, dragi fraţi si surori […]


Foto