Activitate Pro Vita la Centrul Instructiv al Ministerului Justiției

993

Vineri, 16 martie, în cadrul lunii Pentru Viață a avut loc un seminar cu tineri angajați ai Departamentului Instituțiilor Penitenciare din cadrul Ministerului Justiției.

Evenimentul s-a desfășurat în incinta Centrului Instructiv al Departamentului și i-a avut drept invitați pe prot. Octavian Moșin, președintele Asociației Studenților Creștini Ortodocși, precum și pe dra Nadejda Usatîi, liderul Asociației ”Moldova pentru Viață”.

Conferința a început cu mesajul dlui Grigore Lupașcu, șeful Centrului Instructiv, prin care a menționat importanța valorilor moral-spirituale în educație, dar și în procesul de reeducare a persoanelor private de libertate. A urmat discursul prot. Teodor Spătaru, capelan în cadrul Centrului, care s-a referit la impactul pozitiv al religiei creștine în realizarea cu success a misiunii sistemului penitenciar.

Părintele Octavian a abordat aspectul vieții din perspectiva învățăturii și morale creștin-ortodoxe, iar Nadeja Usatîi s-a referit la pericolul avortului în Republica Moldova.

La final, invitații au dialogat cu personalul de penitenciare prezent la conferință și au trasat noi obiective de colaborare.


Articole postate de același autor
1417

„Doamne, rămâi cu noi” – Duminica a V-a după Cincizecime la Biserica USM

Biserica Ortodoxă se află astăzi, 24 iulie 2016, în Duminica a V-a după Rusalii, cea a vindecării celor doi demonizaţi din Gadara. La Sfânta Liturghie, în bisericile ortodoxe s-a citit fragmentul evanghelic de la Sf. Ev. Matei (cap. 8, vs. 28-34, cap. 9 vs. 1). La Biserica „Întâmpinarea Domnului” din incinta USM, slujba Sfintei Liturghii […]