A trecut la Domnul Protoiereul Vasile Marcu

1375

Domnul l-a luat la El pe Preacucernicul părinte Vasile Marcu, paroh al bisericii Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din satul Taraclia, raionul Căușeni.

Grea, irecuperabilă pierdere pentru enoriași, dar și pentru preoții din raion cărora protoiereul Vasile Marcu le-a fost frate și duhovnic. Un motiv de reculegere este potrivit și pentru locuitorii satului Voinescu, raionul Hâncești, unde pe timp de răstriște, în 1942, a văzut lumina zilei viitorul slujitor al Domnului.

O statornicie ca un bun exemplu i-a fost viața. Biserica din satul Taraclia a fost prima și ultima lui parohie. Aici s-a rugat timp de aproape 50 de ani Domnului ca să-i miluiască și să nu-i lipsească de Grădina Raiului pe creștini. A cunoscut recunoștința creștinilor dar și ostilitatea autorităților regimului totalitar. Răul a știut să-l învingă prin bine pentru că resursele Binelui din inima sa erau inepuizabile.

În aceste zile biserica în care a slujit părintele Vasile a devenit loc de pelerinaj pentru sute de enoriași, reprezentanți ai administrației publice de diferite nivele. Este formula de respect și necesitatea de a-l contacta pe Dumnezeu prin sufletul celui care se înalță.

Adresăm sincerele noastre condoleanțe Familiei îndurerate, administrației publice locale, profesorilor și învățătorilor, tuturor enoriașilor în legătură cu această nemilosă pierdere și le dorim putere în rugăciuni pentru ca preabunul Dumnezeu să-l aibă în preajma sa pe râvnitorul întru dreapta credință, părintele Vasile Marcu. Suntem plini de încedere că nici acolo, în tăriile Cerului el nu va uita de noi. Iartă-ne, părinte


Articole postate de același autor
3173

Fă-ţi curaj. Nu te teme de ispite…

Rugăciunea este respiraţie. Când omul respiră înseamnă că trăieşte şi aceasta îl însoţeşte pe tot parcursul vieţii. Oricine începe să spună rugăciunea, începe să-şi îndrepte întreaga sa viaţă, avându-l pe părintele său duhovnicesc drept călăuză. Aşa precum răsăritul soarelui trezeşte, luminează şi dă viaţă creaţiei, la fel se întâmplă şi atunci când Hristos, Soarele dreptăţii, […]