Mitropolitul Vladimir i-a adus un ultim omagiu reputatului chirurg Vladimir Hotineanu

971

Duminică 17 noiembrie, după Liturghia duminicală, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir s-a aflat la Biserica „Tuturor Sfinților” al Cimitirului Central din Chișinău, unde a adus un ultim omagiu reputatului chirurg Vladimir Hotineanu, trecut vineri la cele veşnice.

Slujba Prohodului a fost oficiată în Biserica „Tuturor Sfinților”, după care în timpul momentului comemorativ organizat după Prohod, au rostit cuvinte personalităţi ale vieţii academice şi publice din republică.

Mitropolitul Vladimir a evidenţiat în mesajul său calităţile profesionale şi personale ale academicianului. Conducătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova a spus că Domnul academician Vladimir Hotineanu ‘a fost un om profund credincios. Credinţa sa a moştenit-o de la părinții săi, ca mai târziu să și-o consolideze pe rezultatele cercetărilor sale științifice și medicale’.

La finalul cuvântului, Întâistătătorul a apreciat că ‘dincolo de bogata activitate profesională, Domnul Vladimir Hotineanu a cultivat în viața sa dedicată cercetării atât știința medicală, cât și credința în Dumnezeu, fiind un om credincios și discret’.

Vladimir Hotineanu s-a stins din viață astăzi, la vârsta de 69 de ani. A fost medic-chirurg, doctor habilitat în știinte medicale, academician, dar și deputat, din anul 2009. A ocupat și funcția de ministru al Sănătății, între anii 2009 – 2011, fiind decorat cu Ordinul Republicii.

Dumnezeu să-l ierte și să îl odihnească cu drepții!

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media, www.mitropolia.md


Articole postate de același autor
3839

Care sunt principalele cauze de divorț?

Care sunt principalele cauze de divorț? Căsătorindu-se oamenii nu-și dau suficient de bine seama de ce fac asta și așteaptă de la căsnicie nu ceea ce ar trebui să aștepte. Ce așteapă omul de la căsnicie? Fericire! Și bine face, dar trebui să înțeleagă că apar dificultăți foarte serioase și că pentru a le face […]